Nytt album från Indians ute nu

Danska Indians såg sitt första dagsljus i februari 2012 när den självsläppta debutsingeln kom och sedan dess har Søren Løkke Juul, det riktiga namnet bakom alter egot Indians, turnerat flitigt både i Europa och i Nordamerika där han delade scen med bland andra Beirut, Bear in Heaven och Dan Deacon.

För att färdigställa Somewhere else och skapa det personliga dokument som Søren ville så retirerade han till den danska landsbygden för att skriva klart och spela in debutalbumet. Det vidsträckta landskap blev själva bakgrunden vid skapandet och det hörs i varenda mullrande ton som tas och genom den vårvärme som på ett väl balanserat sätt låtits lysa igenom. Det är lika delar melankoliskt som det är hoppfullt dagdrömmeri.

I och med signeringen till 4AD så gjordes en fantastisk livesession på en privatägd Ö utanför Storbritannien med Søren och två till bandmedlemmar (bandet flyter mellan vara ett soloprojekt och ett tremannaband).

Indians gör just nu en Europa-turné där sista stoppet är Oslo innan det bär av till Nordamerika igen för ännu en turné där de för första gången är med som headline-akt i USA. Så detta lär knappast vara det sista vi ser av Indians och tur är väl det.

”Somewhere Else” släpptes igår den 28 januari.

Rulla till toppen