Nya spelningar med Lars Bygdén i maj

lars-bygden

Det var under 90-talet som Lars Bygdén med sitt kritikerrosade The Thousand Dollar Playboys på allvar tog alt.countryn till den svenska musikscenen. När bandet lades på is 2004, var det för att Bygdén kände ett behov att ändra sin musikaliska omgivning. Tillflyktsorten stavades punkbandet The Bukks och innebar en välbehövlig paus, men det dröjde inte länge förrän lyckan skulle prövas på egna vingar.

När han nu skulle stå på egna ben så fann det sig naturligt att gå tillbaka musikaliskt till rötterna och den inspiration han alltid hittat i förebilderna Leon Russell, Willie Nelson och Jackson Browne. Resultatet blev debutskivan ’Trading Happiness for Songs’, vilken visade upp en imponerande spännvidd som låtskrivare där popigare låtar naturligt samsades sida vid sida med ballader som t.ex. Ane Brun-duetten This Road.

Lite dryga tre år har passerat och nu kommer äntligen uppföljaren ’Family Feelings’ ut. Det är en väl avvägd historia som precis som föregångaren spänner över hela Bygdéns register med en imponerande balans. Från skönt svängiga ’Good Times’ till de vackert finstämda titelspåren som i sex delar knyter ihop skivans röda tråd. Vi har fått vänta – men väntan har varit väl värd det – men det allra viktigaste är att den är över nu.

Nu är det dags för Lars att ge sig ut på vägarna med sitt kompband.

Speldatum
5/5 – Kafé Spegeln, Gävle (support till Mark Olson & Gary Louris)
6/5 – KB, Malmö (support till Mark Olson & Gary Louris)
11/5 – Kägelbanan, Stockholm
15/5 – Sundsvalls Teater, Sundsvall

Rulla till toppen