Nya Pink Floyd-utgåvor ute snart

Av Redaktionen
Okt 27th, 2011
0 Kommentarer
663 Views

pink-floyd

Den 7 november släpps ‘Immersion’- och ‘Experience’-utgåvor av Pink Floyds ‘Wish You Were Here’, som följer upp den fantastiska succén med boxutgåvan av ‘The Dark Side Of The Moon’, som bevisade att grisar kan flyga! Samma dag kommer också ‘A Foot In The Door – The Best Of Pink Floyd’, ett helt nytt album med nytt artwork av Pink Floyds legendariske formgivare Storm Thorgerson, och med en låtlista vald av David Gilmour, Roger Waters och Nick Mason.

Wish You Were Here’ är Pink Floyds nionde studioalbum som spelades in i Abbey Road Studios i London. När albumet släpptes för 46 år sedan, så åkte det upp i toppen av listorna i både England och USA. Stämningen på skivan är ödesmättad, och albumet innehåller en av de starkaste och mest gripande Pink Floydlåtarna, ’Shine On You Crazy Diamond’, som är inspirerad av förre bandmedlemmen Syd Barrett.

Den nya boxutgåvan av ‘Wish You Were Here’ innehåller tidigare oreleasat material från bandets konserter 1974 på Wembley, däribland en 20 minuter lång version av ’Shine On You Crazy Diamond’. Dessutom får vi liveversioner av ‘Raving And Drooling’ och ‘You’ve Got To Be Crazy’, två låtar som inte kom med på originalalbumet men som sedan blev omgjorda till ’Sheep’ och ’Dogs’ på albumet ’Animals’.

Boxutgåvan (’Immersion’) ges ut med en exklusiv fotobok editerad av kända Floydfotografen Jill Furmanovski och ett 36-sidigt häfte designat av Storm Thorgerson. Boxen är ett måste för alla Pink Floydfans, den innehåller också den bortglömda och unika inspelningen av ’Wish You Were Here’ med den legendariske jazzviolinisten Stéphane Grappelli. Så här säger Nick Mason om låten: “It’s absolutely charming and it brings a different quality to the music… I think that it’s perhaps one of the nicest little jewels in the whole collection”.

Experienceutgåvan av ‘Wish You Were Here’ innehåller studioalbumet digitalt remastrat av James Guthrie, och en CD med tidigare osläppta live- och studio- inspelningar (identiska med disk 2 av Immersionutgåvan). Dessutom ingår en ny 20-sidig bok designad av Storm Thorgerson, allt i en ny fräsch digipak.

Samma datum släpps ‘A Foot In The Door – The Best Of Pink Floyd’, en samling med klassiska Pink Floydlåtar. Den nya remastrade samlingen är även den designad av Storm Thorgerson. ‘A Foot In The Door – The Best Of Pink Floyd’ är det perkta albumet för både trogna fans och de som börjat lyssna på Pink Floyd för första gången. Samlingen täcker in hela bandets karriär.

‘Wish You Were Here’ ‘Immersion’-boxen innehåller 5 diskar.

Kommentering är stängd