Nya musikböcker från Gehrmans Musikförlag

gehrmans-hardrock-punk-2009PUNK! och HÅRDROCK! är de två första delarna i en ny serie musikböcker från Gehrmans Musikförlag som kommer fokusera på en genre eller en enskild artist eller grupp.

Varje bok innehåller ca 25 låtar utskrivna med text och ackord – många låtar har dessutom de karaktäristiska riffen noterade med tabulatur för gitarrister. Böckernas format är långsmalt och anpassat för att lätt få plats i t.ex. gitarrfodralet. De två första delarna i serien inriktar sig på de tidigare åren i respektive genre med banbrytande band som Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, Metallica, Kiss, The Stooges, Ramones, Sex Pistols och The Clash.

Boken PUNK! innehåller tidigare opublicerade låtar med band som KSMB, Attentat, The Undertones, Wire, Docent Död och Stig Vig.

– Ett problem med många samlingar är att de spänner över en för bred repertoar, från hårdrockslåtar till schlager. Detta gör dem otydliga, och dessutom tenderar samma gamla hits att dyka upp i samling efter samling. Vi vill med denna nya serie lyfta fram den centrala repertoaren i olika genrer eller från en enskild artist, och därmed ge böckerna en större tydlighet, säger Emil Berglund som är redaktör för böckerna.

Plugga in, upp med volymen och på med disten: Hey ho, let’s go…

Se notexempel
Se komplett låtlista PUNK!
Se komplett låtklista HÅRDROCK!

Tre nya delar i höst
• BRITPOP!
• PROGG!
• JUL!

Mer information
ISBN, PUNK!: 978-91-7748-266-6
ISBN, HÅRDROCK!: 978-91-7748-268-0
Häftad, ca 80 sidor.
Rekommenderat ca pris: 79 kr inkl. moms

Rulla till toppen