Nya Hunger Play tonsätts av Coldplay

Den 22 november släpps soundtracket till den andra delen av The Hunger Games-serien, Catching Fire, och med oss har vi det flerfaldigt Grammy-vinnande bandet Coldplay som för första gången skrivit musik till en film. Tracy McKnight från filmbolaget Lionsgate säger: ”Vetskapen om att sångaren Chris Martin är ett fan av böckerna gör detta ännu mer betydelsefullt”.

Soundtracket till filmen är som sagt schemalagt att släppas i november men låten ”Atlas” släpps digitalt redan den 9 september. För de riktigt otåliga så premiärspelas musikstycket på radio den 6:e september då den även kan införskaffas på iTunes.

Det är en speciell milstolpe för ett av världens största band som med deras senaste album, Mylo Xyloto, placerade sig #1 på iTunes i 50 länder. Coldplays framgångar är dock inte det enda som utlovar succé – förra Hunger Games-soundtracket placerade sig nämligen #1 på Billboards Top 200-lista, var det bäst säljande soundtracket förra året och blev certifierat guld i USA. Som om det inte var nog så vann även albumet en Grammy Award i kategorin ”Best Song Written for Visual Media”.

Rulla till toppen