Nya artister till Way Out West

rango

Vi är fullt medvetna om att vi är en del av en industri, del av ett internationellt imperium. Vi är medvetna om att vi är i majoritet ett gäng vita manliga västerlänningar som gör en festival för i majoritet kvinnliga vita västerlänningar i ett land som beskaffats med närmast pinsamma förfördelningar. Man kan lätt naila Way Out West för att vara slavar under diverse hippa bloggar. Så i sann kristen avlatstradition bokade vi lite svarta utomeuropéer.

Nej. Jo… nej. Way Out West har alltid hävdat att vi utgår från musiken, och magen. Så är det. Musiken före kvotering. Dock ska ärligt erkännas att Way Out West strävar mot en mer OK fördelning; kulturellt, köns- och åldersmässigt. Way Out West ser gärna att den redan inbitne får kickar av tills nyss obekanta artister och uttryck. Men det ska fortfarande utgå från lusten att digga musik.

Därför är det en glädje att tillsammans med våra pals på Clandestino presentera en samling artister som kommer från hörn av världen vi inte sällan förknippar med antingen mat eller våldsamma konflikter. (Blottar vi våra fördomar nu – fine: blotta då dina!) Det är en glädje att slippa pränta ner ytterligare ett SE/UK/US i programmet och det skulle vara en ännu större glädje att slippa tänka i termer av nationalitet. Leve musiken, leve Way Out West.

Nya artister som är klara för Way Out West:
Konono N°1
Rango

Stay Out West:
Ras G & the Afrikan Space Program
Meher & Sher Ali
Mutamassik
DJ/Rupture
Nettle
CIAfrica

Scroll to Top