Ny video från Elliphant

Foto: Fredrik Etoall

Den karismatiska sångerskan och rapparen Elliphant, har under 2012 satt stort avtryck musikvärlden, och lindat ansedda tidskrifter som Pitchfork, NME, Dazed & Confused och Vice runt sitt finger med låtar som ”Ciant Hear It” och ”Tekkno Scene”.

Nu har Elliphant nyligen släppt en video till senaste singeln “Down On Life” som spelades in under hösten på Island och hade premiär på Pitchforks Youtube-kanal häromveckan. Det resulterade i att ”Down On Life” blev den mest bloggade videon och Elliphant veckans mest uppmärksammade artist enligt sajten Hype Machine där låten toppade listan ”Most Popular Tracks on Blogs Now”. Hype Machine mäter aktiviteten på cirka 1500 musik-bloggar runt om i världen för att ge ett hum om vilka låtar och artister som dominerar på de hetaste bloggarna just nu.

I videon som är regisserad av Tim Erem och utspelar sig i vackra isländska naturmiljöer, filmat från helikopter, badar Elliphant i varma källor, rider barbacka på tomma milslånga stränder och dansar i övergivna fiskebyar. Elliphant lyckas med bedriften att stjäla uppmärksamheten från omgivningen och den skinande isländska solen lyser upp en nybliven stjärna. Videon och låten hintar om att vi har att göra med en artist med stor förmåga att överraska och med en mycket ljus framtid.

Scroll to Top