Ny video från Balroynigress

Spännande bandet Balroynigress nya video till låten Ironbody of Trustby är regisserad av Abram Pineda-Fischer. Abram har arbetat både med och för videokonstnären Andreas Nilsson, en gemensam bekant.

Erik Jeor, bildkonstnär, ljudkonstnär och mannen bakom Balroynigress, berättar: ”Videon, Abrams tolkning av låten/alternativt av hur mitt undermedvetna manifesterar sig i Ironbody of Trust är intressant på flera plan.
Eftersom jag inspirerats av anglosaxisk musik sen barnsben men/och samtidigt gett mej fan på att finna ett personligt uttryck så känns det en smula märkligt att min svenskfiltrerade 70tals rock blir tolkad av en ung och ambitiös videokonstnär från LA. Just detta hur hans bildreferenser i videon känns som väldigt mycket från overseas gör att likheter och olikheter våra kulturer emellan blandas ihop på ett sätt så att det är svårt urskilja vad som är vad. Låtens fram och tillbaks resa är spännande på så vis. En gemensam lek med scener, delvis hämtade från Bibeln, kanske man kan sammanfatta projektet med.” Balroynigress – Ironbody of Trustby:

Balroynigress – Ironbody of Trust from Abram Pineda-Fischer on Vimeo.

Rulla till toppen