Ny singel och nya idéer från Broken Door

brokendoor

Idag släpper Broken Door sin nya singel ”Lighters”. Med den låten tror sig duon ha en stark uppföljare till supersuccén ”Angel”. För första gången i duons historia släpper de också kontrollen och låter andra människor addera sina tankar på musiken.

– Hela idén med låten är att hylla människors idéer och faktumet att de allra ljusaste och färgstarkaste idéerna kommer leda människor framåt, säger Pier Schmid, Lighters will lead the way. Så att låta andra musiker med starka idéer jobba med vårt material var helt naturligt.

– Det här är ju absolut inget nytt i musikbranschen, artister har låtit Dj:s och andra musikskapare mixa om sina låtar i åratal. Vissa har gjort det för att inspireras och vissa har gjort det för att nå en ny publik. Vi gjorde det av ren nyfikenhet.

Broken Door kontaktade Alex Gaard och bad honom jobba med grundmaterialet. Han tog sig an uppgiften och levererade en remix som tog Lighters och Broken Door in på nya marker.

– Man är både uppspelt och skräckslagen första gången man startar upp remixarna, det är ändå ett musikalisk stycke man skapat som någon annan fått chansen att forma om. Men sen blir man helt tagen av slutresultaten, för man möts av musikaliska grepp man aldrig skulle ha tänkt på själv. Nu kan vi bara älska hur ”Lighters” låter i sina olika skepnader.

Singelsläppet innehåller en radio edit och en ”Alex Gaard remix”.

– Vilken version lyssnarna kommer gilla mest kommer vara helt upp till dem, säger duons sångare Tobias Östlund, för oss kommer det vara minst lika spännande som hela vägen hit.

Under våren kommer Broken Door släppa ännu en singel samt ett helt nytt album i slutet på sommaren. Planeringen av sommarturnén är just nu i full gång.

Lyssna på ”Lighters”
Radio edit http://spoti.fi/1hEPdDv
Alex Gaard remix http://spoti.fi/1aCUpms

Scroll to Top