Ny singel från Byz

Av Redaktionen
Dec 19th, 2012
0 Kommentarer
540 Views

BYZ släpper idag sin nya singeln “Min Dealer” featuring “Sibel”. I och med det går han även ut som artist nr 2 på Nienetone Pop, en label sprungen rakt ur det framgångsrika bolaget Ninetone Records. Det är med andra ord nu det är dax för nästa succésingel att höras på de hetaste dansgolven och på varenda after ski 2012.

Låt oss kalla den: …en vinterplåga!

Byz har tidigare sålt 2 x Platina i Norge, med sin singeln “Tjena, Tjena, Tjena” och som var Sveriges aspiranter till titeln “Årets sommarplåga”. Med en musikvideo som är inspelad i en privatjet, 10 000 meter över havet, någonstans på väg ner till kontinenten.Byz är även artisten bakom succélåten Karatefylla och hans riktiga namn är Andreas Byström, född och uppvuxen i Sala och för 10 år sedan började han ta sitt musikintresse till en helt ny nivå.

Efter att ha byggt upp en hype på nätet, signade Byz 2006 med Warner Music. Det riktiga genombrottet lät sig dock väntas på, men slutligen landade Byz en superhit i Norge då han gästade Erik og Kriss, två av Norges största artister under 2000-talet, på låten “Ölbrillor“. Singeln har sålt fem gånger platina i Norge och musikvideon har 3,5 miljoner visningar på Youtube och även toppat den norska hiphop-listan på iTunes.. Videon spelades in under en rykande nyårsvecka i Las Vegas, och släpptes kort därefter; i början på 2011.

De senaste åren har Byz turnerat främst i Norge, både i eget namn och tillsammans med Erik og Kriss.

Som nysignad på Ninetone Pop är det nu dax för nästa succésingel att släppas på den svenska marknaden, låten heter “Min dealer” och du kommer garanterat att att höra den, någonstans i vinterns snöyra!

Köp på iTunes

Kommentering är stängd