Ny singel från Brandur

brandur-sometimes-truth-needs-a-lie

Ett musikaliskt geni, en naturbegåvning och en talang utöver det vanliga. Här har du artisten, musikern och låtskrivaren Brandur.

Just nu pågår arbetet för full med hans kommande album. Vid sin sida och som producent har Brandur ingen mindre än Christoffer Lundquist.
Christoffer, som tidigare spelat i bandet Brainpool, driver idag studion Aerosol Grey Machine baserad i Skåne. Han har bland annat jobbat med Per Gessle, Gyllene Tider, Ed Harcourt, Ulf Lundell, Moneybrother och Roxette, bara för att nämna några.
Med två musikälskande multitalanger i studion så blev resultatet precis vad man väntat sig.
Ett retrosound som i grund och botten härstammar från 60-talets powerpop, har tagit en snirklig väg via Elton John, Simon & Garfunkel och Gilbert O’ Sullivan fram till dagens artister som Mika, Gavin DeGraw och Jason Mraz. Lägg därtill ett par otroligt vackra och lite mer episkt producerade ballader. En resa i stilar där melodierna, kvalitén och personligheten ständigt är i fokus. Första smakprovet från detta samarbete och kommande album har resulterat i den fantastiska låten och första singeln ”Sometimes Truth Needs A Lie”.

Utöver sin fantastiskt unika röst spelar Brandur även gitarr, piano, trumpet och horn.

2006 började Brandur studera vid Musikmakarnas låtskrivarutbildning i Örnsköldsvik. Hans talang och begåvning upptäcktes omedelbart och innan avslutad utbildning hade han redan ett förlags- och skivkontrakt.

Brandur är född och uppvuxen på Färöarna. Som 2-åring började han att sjunga och släppte sitt första album endast 12 år gammal och har redan haft stora framgångar i Danmark och på Island.

Endast 20 år gammal och ett musikaliskt underbarn – Brandur är här för att stanna!

Scroll to Top