Ny samling med Björn Afzelius

Björn Afzelius
Björn Afzelius

Kärlek och rättvisa. Rättvisa och kärlek. Två ständiga nyckelord för Björn Afzelius (1947-99). Lagom till 40-årsjubiléet av Afzelius skivdebut – med Hoola Bandoola Bands ”Garanterat individuell” år 1971 – släpper Metronome en ny samling som utgår från just dessa teman.

”Tusen bitar – sånger om kärlek och rättvisa” består dels av 2 CD med Afzelius mest folkkära låtar, sånger hämtade från åren som soloartist och från duoalbum med Hoola Bandoola-kollegan Mikael Wiehe. Med titlar som ”Tusen bitar”, ”Sång till friheten” och ”En kungens man” bland 32 spår.

CD3 i ”miniboxen” innebär att två hyllade konsertalbum med Björn Afzelius för första gången släpps på CD. ”Afzelius, sång & gitarr” innehåller upptagningar från Montmartre i Köpenhamn (inspelat 1984), Stockholm (1977) respektive Århus (1984). ”En man, en röst, en gitarr” spelades in i Ystad, Trelleborg och Göteborg under en turné vintern1986/87.

I det medföljande CD-häftet finns ett vänporträtt av Björn Afzelius skrivet av Hannes Råstam, som under många år var basist i Afzelius band Globetrotters.

”Tusen bitar – sånger om kärlek” innehåller totalt 53 spår från en röst och människa som aldrig bad om lov för att få sprida sin vision om rättvisa och kärlek.

www.bjornafzelius.com

Rulla till toppen