Ny Rammstein-box släpps imorgon

Sex och kriminalitet, blod och eld, monster och mutationer. Vad som låter som en skräckfilm är egentligen bara en samling musikvideos. ”Videos 1995 – 2012” är en härlig box som visar Rammsteins känsla för visioner, oerhörda mod och unika vägran att kompromissa.

Nästan ett decennium efter releasen av den första videon med tillbakablickar, ”Lichtspielhaus” (2003), kommer äntligen en ny, komplett film om bandet. Medan filmklippen visar Rammstein i sin renaste form, har också ny fakta kommit till ytan i bakom kulisserna-materialet från inspelningarna och de många intervjuer med bandmedlemmarna.

En höjdpunkt i videon är klippet “Mein Herz Brennt” och historian bakom den. Redan under fotograferingen började några av bandmedlemmarna att prata om en ”evig video”, ett arbete de skulle jobba med fram tills deras död. Det tog flera försök och två regissörer att få det monumentala arbetet att lyfta från marken. Så, utöver att en av de mest ovanliga filmerna i bandets historia skapades, gjordes också en extra video med Till Lindemann; ett solouppträdande med pianoversionen av ”Mein Herz Brennt”.

”Video 1995 – 2012” finns tillgänglig som digipack-box med 3 DVD-skivor eller 2 Blu-ray-skivor. Samtliga 25 videor, inklusive ”the makings-of”, har uppdaterats. Med denna box presenterar Rammstein sig i all sin prakt: större än livet, större än Hollywood.

Releasedatum: 14 december

Scroll to Top