Ny låt och video från Ken Ring

Ken Ring skänker en julklapp till fansen – och en tanke till världens fattiga – med nya singeln och videon ”Poverty” – det andra smakprovet från kommande albumet ”Akustiken” som släpps under första kvartalet 2013.

”Poverty” gästas av reggae-sångaren Lutan Fyah från Jamaica och videon till låten spelades in i South Coast Kenya utanför Mombasa, där Ken numera är baserad, i samband med att de två artisterna gjorde ett par spelningar i landet tillsammans.

”Poverty handlar, som hörs på namnet, om fattigdomen i världen och jag ville släppa den på julafton då det är en julklapp från mig till fansen som jag hoppas ska inspirera till att ge gåvor till mer behövande i denna tid då folk är mer inställda på att ge än resten av året. Så många där ute har inte ens mat för dagen och jag ser det hela tiden i Kenya.” säger Ken Ring om tanken bakom låten och videon.

”Poverty” är skriven av Ken Ring, Jesper Welander och Lutan Fyah och Annika Blomfeldt spelar cello på den, precis som på den tidigare singeln ”Själen av en vän”. Videon är regisserad av Anthony Skaff.

Rulla till toppen