Ny låt från U2

U2 är tillbaka med sitt första nya material sedan 2009 års succéalbum ”No Line on the Horizon”. Låten heter ”Ordinary Love” och är hämtad från filmen ”Mandela: Long Walk To Freedom” som är baserad på frihetskämpen Nelson Mandelas självbiografi.

Lyssna på ”Ordinary Love” och se textvideon gjord av Oliver Jeffers och Mac Premo på gruppens Facebook eller hemsida.

I filmen tas vi med på en resa i Nobelpristagarens liv från barndomen till fängelsetiden fram till att han blev Sydafrikas förste demokratiskt valda president. När U2 blev tillfrågade att skriva en låt till filmen var de inte sena att tacka ja. Bandet har tidigare tagit ställning för mänskliga rättigheter genom sitt stöd för Amnesty International.

Sångaren Bono skrev redan 1985 låten ”Silver and Gold” som var med på skivan ”Sun City” där olika artister som b.la. Keith Richards, Peter Gabriel och Ringo Starr protesterade mot det dåvarande apartheidsystemet i Sydafrika. 2006 startade Bono tillsammans med Bobby Shriver upp Product Red, ett varumärke för att få företag och människor att bli engagerade i kampen mot aids och samla in pengar till Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria.

Scroll to Top