Ny housefestival i Norberg

Den 4 till 6 juli 2013 anordnas Unwind Festival, en helt ny musikfestival i Sverige. Festivalen som har housemusik som tema går av stapeln i anrika Kärrgruveparken i Norberg, Västmanland. Nu bekräftas att F.O.O.L, John De Sohn och MRTN är några av de artister som spelar under de tre festivaldagarna.

Vår idé är ett lite mindre format där vi lägger fokus på kvalitet och detaljer. På Unwind ska det vara enkelt – som festivalbesökare vill man festa, dansa, umgås, äta och dricka. Vi är också mer nischade än de stora festivalerna. Genom att ha en riktig festival lite mer på landet men ändå nära får vi andra möjligheter och kan skapa en annan sorts gemenskap än på en stadsfestival eller arenakonsert, säger Mårten Schultzberg, festivalarrangör.

Festivalen, som kan ta emot 3500 besökare, äger rum i Kärrgruveparken, en klassisk folkpark med anor från tidigt 1900-tal. Tidigare var parken ett känt turnéstopp för många svenska artister men precis som andra folkparker i landet har den på senare år fallit i glömska.

Det finns stora dolda tillgångar i våra folkparker. Vi tänker ta allt det bästa parken har och samtidigt ge den en rejäl ansiktslyftning så att den infriar de förväntningar som finns på en festival år 2013. Vi återupplivar en klassisk festplats för nästa generation, och visar att folkpark inte bara behöver vara nostalgi och revyer. Man vill ha känslan av att stå längst framme vid scen och det ska vi ge besökarna.

Den 4 juli är första festivaldagen.

Rulla till toppen