Ny film om Roxette

Med tanke på att Roxette är ett av Skandinaviens genom tiderna mest framgångsrika band är det verkligen på tiden att det kommer en dokumentärfilm om bandet.

Och med tanke på att gruppen under sin sensationella comebackturné 2011-2012 spelade inför 1,5 miljoner extatiska människor i 46 länder så är det minst lika hög tid att det kommer en konsertfilm som visar var gruppen står nu.

Allt detta och mycket mer ryms i Blu-ray/dvd/cd-paketet ”Roxette Live: Travelling The World” som kommer ut den 6 december och därmed bör betraktas som årets mest givna julklapp för världens Roxette-fans.

Faktum är att Roxette inte har gett ut en konsertfilm sedan gruppens första storhetstid, då man under ”Crash! Boom! Bang!”-turnén spelade in konserten i Johannesburg inför en publik på 52 000 personer den 14 januari 1995. Oändligt mycket dramatik och svärta ligger mellan denna avlägsna guldålder och den otippade återkomsten 2011-2012. Allt är fångat här.

Vi får till exempel en komplett konsert med 90 minuter av ett inspirerat och energifyllt Roxette live från Curitiba i Brasilien, Cordoba i Argentina och Santiago i Chile. Bandet hade vid den här tidpunkten trimmats ihop till en omutlig och ständigt lika taggad rockmaskin som kväll efter kväll pumpade ut 20 av sina världshits med en energi som tycktes outsinlig. Filmen fångar verkligen den extatiska stämningen i en typisk konsert under Sydamerikaturnén våren 2012, från inledningen med ”Dressed For Success” till allsångsfesten i avslutande extranumret ”Church Of Your Heart”.

Utöver konsertfilmen finns också den gripande och insiktsfulla dokumentären ”It All Begins Where It Ends”, inspelad på resande fot medan Roxette under arton månader gjorde sitt unika återtåg till världens scener. Häng med bakom scenen, i bussen, på flygplatsen, möt fans världen över och hör berättelserna om händelserna som formade ett av Sveriges mest fascinerande musiköden.

Dessutom medföljer även en live-cd med 16 låtar, inspelad på Teatro Caupolicán i Chiles huvudstad Santiago den 12 maj 2012 och av bandmedlemmarna själva klassad som en av turnéns absoluta höjdpunkter. Dessutom finns här massor av spännande extramaterial i form av Per Gessles backstagefilmer under turnén, inspelningarna av albumet ”Travelling” och inblickar i livet på scen strax utanför strålkastarna.

Samtidigt kommer även en digital/strömmad version av liveinspelningen från Teatro Caupolicán i Santiago att ges ut med två bonusspår: ”Silver Blue”, konsertfavoriten som Roxette-fansen röstade fram som mest önskade live-låt på Facebook, samt det akustiska extranumret ”Church Of Your Heart”.

Kort sagt: rena julafton för alla med känsla för bandet som reste sig på nio och tog tillbaka mästartiteln när man minst anade det.

Release: 6 december (fysisk och digital)

Roxette live -Travelling the world
1. Dressed For Success
2. Sleeping In My Car
3. The Big L
4. Silver Blue
5. Stars
6. She’s Got Nothing On (But The Radio)
7. Perfect Day
8. Things Will Never Be The Same
9. It Must Have Been Love
10. It’s Possible
11. 7Twenty7
12. Fading Like A Flower
13. Crash! Boom! Bang!
14. How Do You Do!
15. Dangerous
16. Joyride
17. Spending My Time
18. The Look
19. Listen To Your Heart
20. Church Of Your Heart

Documentary:
It All Begins Where It Ends – The Incredible Story Of Roxette
(Subtitles: English, Spanish, German)

Extras (endast tillgängligt på Blu ray version)

Gessle Cam: Part 1 ”So, Christoffer?”
Gessle Cam: Part 2 ”Studio Work”
Gessle Cam: Part 3 ”Travelling”

Mikael Nogueira-Svensson
– The secret life of a guitar tech

CD
Roxette Travelling The World
Live at Caupolican, Santiago,
Chile may 5, 2012

1. Dressed For Success
2. Sleeping In My Car
3. The Big L
4. She’s Got Nothing On (But The Radio)
5. Perfect Day
6. It Must Have Been Love
7. It’s Possible
8. 7Twenty7
9. Fading Like A Flower
10. Crash Boom Bang!
11. How Do You Do!
12. Dangerous
13. Joyride
14. Spending My Time
15. The Look
16. Listen To Your Heart

Digital Audio
Roxette Travelling The World
Live at Caupolican, Santiago,
Chile may 5, 2012

1. Dressed For Success
2. Sleeping In My Car
3. The Big L
4. Silver Blue
5. She’s Got Nothing On (But The Radio)
6. Perfect Day
7. It Must Have Been Love
8. It’s Possible
9. 7Twenty7
10. Fading Like A Flower
11. Crash Boom Bang!
12. How Do You Do!
13. Dangerous
14. Joyride
15. Spending My Time
16. The Look
17. Listen To Your Heart
18. Church Of Your Heart

Scroll to Top