Ny bok om Michael Jackson

michael-jackson-king-of-popMannen som fick människor i jordens alla hörn att dansa moonwalk har lämnat scenen på ett lika mytomspunnet sätt som han levde sitt liv. Den här boken hyllar hans fantastiska, tragiska och korta liv. En superstjärna har gått ur tiden.

Vad var det med Michael Jacksons artisteri som gjorde att hans miljoner fans världen över var så lojala mot honom? Hur kunde hans karisma, unika utstrålning och excentricitet dominera popen under så lång tid?

Redan som sexåring stod Michael i rampljuset tillsammans med sina bröder i Jackson Five, hårt pådriven av pappan. Det stod snart klart att lillebror Michael skulle bli soloartisten.

Ett liv kantat av framgångar och skandaler inleddes – det började storartat med den monumentala Thriller, miljoner fans och enorma försäljningssiffror. Men så började the King of Pop visa upp ett allt märkligare beteende i offentligheten, plastikoperationerna verkade avlösa varandra och till sist kom dråpslaget i och med de pedofilianklagelser som riktades mot honom.

Hur var det egentligen att vara Michael Jackson? Här är biografin som ger dig en inblick och som berättar om den internationelle superstjärnans liv och död med både ord och fantastiska bilder. En berättelse om en individ och ett dokument över en av våra verkliga superstjärnor.

Chris Roberts är journalist och skriver för tidningar som Daily Telegraph, Guardian och Melody Maker.

* Originaltitel: Michael Jackson – the King of Pop 1958–2009
* Översättning: Ylva Kempe
* Cirkapris i butik: 250 kr
* Sidantal: 144
* Inbunden
* Utkommer: på Ica Bokförlag 30 november 2009

1 reaktion på ”Ny bok om Michael Jackson”

  1. Tror inte att denna bok är ”auktoriserad”? Läs hellre någon av de två böcker Michael själv författat.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top