Norska Sivert Høyem aktuell med nytt album

Av Redaktionen
Nov 4th, 2011
0 Kommentarer
1463 Views

sivert-hoyem-long-slow-distanceDen 9 november släpps Sivert Høyems femte soloalbum, “Long Slow Distance”. Albumet släpptes tidigare i höstas i Norge och gick direkt in etta på albumlistan och möttes av fantastiskt fina recensioner.

Mitt solomaterial har tidigare varit mer folk- och Americana-inspirerande, medan Madrugada var större och mer dramatiskt. Den här gången ville jag göra något annat, och albumet är det mest experimentella jag har gjort, säger Høyem.

“Long Slow Distance” är ett helnorskt album, och kan också kallas en Oslo-skiva. Med sig har han sitt band bestående av Cato Salsa, Christer Knutsen, Rudi Nikolaisen, Børge Fjordheim, samt medproducenten Bjarne Stensli, sångerskan Anne Lise Frøkedal från Harrys Gym och Ådne Meisfjord från 120 Days.

För det första är allt gjort i Norge, och jag har jobbat mest i Harry’s Gym Studio i Oslo. Även om jag sjunger på engelska har albumet en norsk identitet. För det andra har albumet ett sound med en arktisk vibb och stämning som är både urban och naturmystisk, det är musik som passar både i storstan och på högfjället, säger Høyem.

Sivert Høyem är just nu ute på turné och den 12:e november blir det nedslag på svensk mark.

Konsertdatum
12 november – Foajébaren, Göteborgs Stadsteater

Mer information om Sivert Høyems Sverige-spelning

Kommentering är stängd