Norska Kurt Nilsen förband till Toby Keith

kurt-nilsenNär multitalangen Toby Keith den 16 november ställer sig på Cirkus scen i Stockholm gör han det efter en norsk framgånssaga till countryinspirerad singer-songwriter. Kurt Nilsen heter han och det är ett namn att lägga på minnet.

Kurt Nilsen är den osannolika berättelsen om den norske countrysångaren som upptäcktes genom norska tv-programmet Idol. Efter en säker seger gick han vidare till World Idol och slog där självaste Kelly Clarkson i finalen. Efter det har Kurt Nielsen släppt ett flertal album, som sålt både enkel, dubbel och trippel-platina i hemlandet. Under sin senaste turné spelade Kurt Nilsen inför 150.000 fans och i den countryinfluerade singer-songwriters senaste album från 2008 gör han en vacker Hank Williams-cover tillsammans med ingen mindre än countrylegenden Willie Nelson. Albumet, som heter ”Rise To The Occation”, sålde över 100.00 exemplar i Norge vilket är trippel platina.

Den 16 november öppnar Kurt Nilsen för coutrygiganten Toby Keith på Cirkus i Stockholm.

Toby Keith, å sin sida, har många strängar på sin välstämda lyra. Den grammynominerade superstjärnan inom folk- och countrymusik är artist och producent, ägare av både skivbolag och restauranger och filmer, han har sålt över 25 miljoner album bara under det senaste decenniet och framförallt: han är en multitalang utan dess like.

Uppvuxen i Oklahoma lämnade Toby Keith sin hemstad med siktet inställt på Nashville, i bagaget hade han en handfull demos som snart skulle utgöra grunden för hans självbetitlade debut som såg dagens ljus 1993 och innehöll flera av hans största hits såsom ”Who’s your daddy” ”Courtesy” ”Cowboy” ”How do you like me now” och ”God love her”. För att nämna bara några.

Idag är Toby Keith en av USA:s mest säljande artister (den fjärde bäst säljande under det senaste decenniet i USA!) och med närmare 70 miljoner airplays är han i gott sällskap av hitmakare som Elton John, The Bee Gees och John Lennon. I januari släpptes Toby Keiths album ”That Don’t Make Me A Bad Guy” och i November är det dags för den svenska publiken att få sin beskärda del av multitalangen från Oklahoma.

För mer information, besök www.tobykeith.com och www.myspace.com/kurtnilsenofficial.

Datum:
16.11 Cirkus, Stockholm

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Scroll to Top