Noah and the Whale till Sverige i april

noah-and-the-whale

I Storbritannien hajpas band till höger och vänster, upp och ner; vart enda litet band som kan tänkas tillföra världen något (men sällan gör det). Noah and the Whale har lyckligtvis varit hyfsat befriade från medias flavour-of-the-month-brännmärkning och tack för det. För alla oss jobbiga musiknördar som gillar att ha något för oss själva kan vi fortfarande slänga på ”Give A Little Love” från förstlingsverket ”Peaceful, The World Lays Me Down” och tycka att vi sitter på världens hemlighet. Ledsamt, kan det kännas, så kan vi snart inte inbilla oss det något längre. Noah and the Whale är på väg upp upp upp!

Folkrock enligt vissa, whatever enligt oss. Dessa evinnerliga fack och benämningar har sällan gjort världen något gott. I Noah and the Whales fall så gör det varken till eller från. Dock för att få folk att förstå hur fruktansvärt bra detta är så kan man säga att musiken är domedagsepisk i vissa fall, och våldsamt intim i andra. Ett anglofilt och mer sansat Olivia Tremor Control är en halvsanning men en god sådan. Å andra sidan tvärvänder de och skapar skönt oljud i samma anda som The Velvet Underground .

”You can break my broken heart” sjunger frontfiguren Charlie Fink i ”My Broken Heart” och med de orden har vi en klar essens om vad livet handlar om. Vi håller med och vi sjunger med!

KONSERTDATUM
21 april – Stockholm, Kägelbanan

Närmare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

HEMSIDA
www.myspace.com/noahandthewhale

Rulla till toppen