No Sinner släpper debutalbum

No Sinner frontas av den karismatiska sångerskan Colleen Rennison som är en ren naturkraft, en postmodern bluessångerska och souldrottning. Hon sjunger hårt, älskar hårt, dricker hårt, jobbar hårt som en återuppstånden Nina Simone, Tina Turner, Joe Cocker, Big Mama Thornton eller Bessie Smith.

Bandet debuterar 22 januari med Boo Hoo Hoo, ett 9-spårs minialbum via Mascot Label Group/Provogue records/Warner Music Sweden.

Rennison började sin karriär som sexårig barnskådespelare i den kanadensiska indiefilmen Max och vid samma ålder började hon även sjunga. Hon sågs i en hel del filmer och Tv-produktioner som The Sentinel och Stargate SG-1. Hon studerade drama på Circle In The Square i New York och sågs senast spela och sjunga i indiefilmen Down river 2013.

Då hon kom hem till Vancouver började hon skriva låtar med Parker Bossley (ex Hot Hot Heat) samtidigt som hon tillsammans med bandmedlemmarna Campbell och Brown började spela regelbundet på nyöppnade klubben Guilt & Company i Vancouver.

“Det var här som jag fick scenvana, självförtroende och lärde att uttrycka mig inför en publik.” Förklarar Colleen. “Men det viktigaste var att vi svetsades samman som band.”

Bilden av Colleen Rennison som en whiskeydrickande, hårdhudad rockbrud är inte påklistrad även om bilden är som tydligast då hon står på scen.

“Trots att jag började som skådespelare så är det musiken som ligger mig varmast om hjärtat” säger hon. “I skådespeleriet använder jag mig av en helt annan typ av kreativitet än musiken och trots att det vore fantastiskt att kunna göra bägge sakerna sätter jag musiken och bandet främst.”

“Man kan nog säga att jag hela tiden balanserar mellan det djuriska och civiliserade,” förklarar Rennison. “Jag tror vi behöver rejäla doser av både gott och ont i våra liv. Musiken är för mig en sorts uttolkare av osynliga krafter och våra låtar innehåller hela spektret från ren ondska till himmelsk barmhärtighet.”

Rulla till toppen