Ninetone lanserar dance-label

Ninetone Group är stolta att presentera deras nya sub-label, Ninetone Dance. Efter starten av Ninetone POP i November utökar vi nu med vår nya EDM label Ninetone Dance.

Svenska skivbolag Ninetone Records grundades redan 2006 av musikproducenten Patrik Frisk. Sundsvalls-baserade etiketten arbetar med och hanterar några av de största namnen på den svenska marknaden idag så som YOHIO, 17-åriga gitarrist och sångare som nyligen gjort en mycket framgångsrikt solodebut i Japan och vem har missat, även i Svenska folkets hjärtan via Melodifestivalen 2013. Corroded, ett av de mest spelade banden på Radio Bandit och som besökt de flesta klubbar och festivaler, och då inte bara i Sverige. Evighetsmaskinen The Refreshments, Rabih, Entombed och många fler. I arbetet med Ninetone teamet växte sig företaget snabbt in i att bli ett av Sveriges största oberoende musikbolag. Ninetone Records distribueras av Universal Music i de nordiska länderna och av Membran GmbH i GSA/USA.

I juni 2010 startade Ninetone Records igång en ny bokning- och management- division, Ninetone Nation. Ninetone Nations huvudsakliga fokus är att skapa långsiktiga artistkarriärstrategier, utveckla artisternas varumärken i dagens digitala värld och att se till att Ninetones artister alltid är på vägarna.

Under slutet av 2012 beslutade sig företaget för att utöka sin rooster och startade 2 nya sub-etiketter, Ninetone POP och Ninetone Dance. Och med en blick på dagens musik ligger det huvudsakliga focuset på att det som släpps är högkvalitativt. Detta innebär i princip att vi kan släppa alla genrer av musik. Oavsett om det är rock, pop eller dansmusik.

If we love it, we release it.

Scroll to Top