Nina Wiemer släpper nytt album

Den 24 april släpper Nina Wiemer sitt andra album ”Processing Eleven”. Det är en superpersonlig skiva om förlust, musikaliskt sökande, saknad, missbruk, relationer – samtidigt en hyllning till systern.

Nina Wiemer föddes 1986 och växte upp på triangeln i Malmö. Hennes föräldrar var båda aktiva missbrukare och hade ingen möjlighet att ta hand om henne, hon växte därför upp tillsammans med sin mormor. Även om kontakten med föräldrarna var ganska liten så utvecklade Nina en fin relation till sin pappa som var gitarrist och musiker. När Nina var 12 gick pappan oväntat bort och en av hennes musikaliska förebilder försvann. Hon ärvde hans gitarr och började på egen hand lära sig att spela. Nina fortsatte den musikaliska banan genom att välja musikinriktning både på högstadiet och gymnasiet.

När Nina var 18 år gammal skrapade hon fram tre miljoner kronor på Triss. En otrolig solskenshistoria och en nyckel till en mängd möjligheter efter en uppväxt med många motgångar. Nina använde en del av pengarna till att resa till Indien för att lära sig sitar och klassisk folkmusik men främst gav pengarna henne möjligheten att förverkliga en dröm hon haft länge – att skapa ett eget album. 2011 släppte Nina sitt egenproducerade debutalbum ”Electrotherapy”. Skivans namn kom av att låtarna var elektroniskt inspirerade och att skriva plattan hade varit ett slags terapiarbete för henne. Ett sätt att bearbeta sin uppväxt, sin ansträngda relation till modern och pappans bortgång. Elektronisk musik plus terapi – Electrotherapy.

Det som hade kunnat bli en framgångshistoria krossades när hennes tjugoåriga lillasyster gick bort till följd av en överdos, endast någon vecka efter releasen. Den planerade turnén ställdes in och Nina hoppade av sin utbildning på musikhögskolan. Ännu en gång skrev hon låtar i terapeutiskt syfte och musiken skulle komma att bli vägen tillbaka mot en hanterlig vardag.

Turnédatum
2 maj – Babel, Malmö
8 maj – Biljardkompaniet, Kristianstad
12 maj – Kafé Deluxe, Växjö

Nina Wiemer live

Scroll to Top