Niklas Strömstedt släpper samlingsalbum

niklas-stromstedt-2009

Just nu är Niklas Strömstedt ute på en turné genom hela Sverige under namnet ”30 år i kärlekens tjänst”. Konserten har fått strålande recensioner och tanken är att den ska pågå hela våren och så länge folk vill lyssna…

På konserten spelar Niklas noga utvalda låtar från sin fantastiska låtskatt. Låtar som överlevt och som människor skapat egna relationer till.

Dubbel-CD:n 30 år i kärlekens tjänst följer samma tema med nyinspelningar av låtarna som de låtit på konserterna samt en CD med Niklas bästa låtar och släpps 9 december.

Niklas sammanfattar själv:

”Ingen som just skrivit klart en låt och är på väg att släppa ut den i världen kan veta hur den kommer att klara sig.

Precis som människor lever sångerna också sina alldeles egna och unika liv. De växer upp, tar sina egna vägar och vissa av dem syns och hörs mer än andra och skaffar sig så småningom en massa vänner som bjuder in dem och ger dem kraft och självkänsla. En lust att fortsätta framåt. En längtan att lära känna ännu fler människor.

Den här dubbel-cd:n innehåller två skivor som är helt olika. En samling låtar som berättat att de krupit upp i soffan hos folk både här och där. På den ena ligger det originalversioner och på den andra hittar Du dem i alldeles nya skepnader – varianter som föddes när jag, Marika Willstedt och Mats Persson jobbade fram den lilla föreställningen ”30 år i kärlekens tjänst”. Versioner där sångerna får visa att de står på egna ben och att de har livet i behåll.”

(Några citat ur föreställningen)

”Tack Niklas, du skulle bara veta hur mycket jag har fått ligga till just dina låtar”

”Jag inbillar mig att det var mycket mer romantiskt förr men jag är också medveten om att det kan vara en del i min sjukdomsbild.”

”Jag ville vara som The Clash, som Rolling Stones och som Paul Weller. Det gick sådär…”

”När det gäller relationer brukar min mamma säga att de första 40 åren är svårast.”

Pressrösterna är entydiga, showen är en succé!

4/5 i Ystads Allehanda som säger ”Killens jubileumsshow är bra grejor.”.

Smålandsposten rosar och skriver”… mellansnacket vi fick höra i går kan vara något av det mest intelligenta mellansnack jag hört.”

Norrländska Socialdemokraten anser att ”Det är så att man känner för att buga i bänkraden.” och Norrbottens-Kuriren delar ut 4/5 även de med motivationen ”…dels för att den var uppriktigt bra och präglad av både spel- och berättarglädje, men också för att kompmusikerna var så genomgående äkta och skickliga.”.

Piteå-Tidningen Nöje avslutningsvis skriver ”Med generös speltid, säker publikkontakt och bra mellansnack lyfter man fram 20-talet låtar som får nytt liv i helt nya arrangemang utan att krångla till det. Jag ser redan fram emot december månads samlingsplatta, inspelad med just den här sättningen.”.

Scroll to Top