Niklas Sivelöv får ny amerikansk utmärkelse

niklas-sivelovI höstas fick pianisten och professorn Niklas Sivelöv som första svensk ta emot den amerikanska utmärkelsen Independent Music Awards, ett pris som tidigare delats ut till namn som Tom Waits, Norah Jones och Snoop Dog för att bara nämna tre.

Nu har Niklas Sivelöv fått ännu ett mycket förnämligt pris, Independent Music Award Vox Populi, det vill säga det amerikanska folkets röst. Cirka 33 000 personer röstade på Niklas som med det blev etta i den Nutida Klassiska klassen.

Skivan som prisades är, precis som i höstas”, Improvisational I”, den första volymen i Caprice Records serie för improviserad pianomusik där Niklas Sivelöv improviserar över Bellmans visor och epistlar.

Niklas Sivelöv studerade vid Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm där han också gjorde sin solodebut 1991 då han framförde Bartoks andra pianokonsert tillsammans med Stockholms Kungliga Filharmoniker. Han fortsatte sina studier i Helsingfors, Bukarest och London och blev snart uppmärksammad på den internationella scenen. Niklas Sivelöv har uppträtt över hela världen och har undervisat i Spanien, Finland, Portugal, Storbritannien och USA. Han utnämndes nyligen till professor i piano vid DKDM (Det Kgl. Danske Musikkonservatorium) i Köpenhamn som en av de yngsta i Europa.

The Ice Piano

Scroll to Top