Niki & The Dove släpper ny musik

Sedan bandet bildades förra året har Malin Dahlström och Gustaf Karlöf släppt en rad kritikerrosade EP’s. Efter deras senaste EP, ”The Fox”, släpper de nu ”The Drummer” där ribban höjts ytterligare både i låtskrivandet och produktionen, pampiga synthar och gripande sång blandas med starka och personliga element. Bandet själva förklarar; ”The Drummer berättar en historia om en kamp om natten, i ett ingenmansland, där allt är ovisst. Det handlar om den oundvikliga frågan, om du väljer rätt riktning i ditt liv eller inte”.

Niki & The Dove har snabbt uppnått ett rykte på livescenen där nyckeln är den kontakt Malin skapar med publiken. Hon är hängiven och inspirerande vilket river murar mellan publiken och bandet. Därigenom uppstår en nivå av ömsesidig kärlek som är alltför sällsynt idag.

Niki & The Dove befinner sig just nu i Storbritannien på NME Radar-turnén med Wolf Gang och S.C.U.M, som drog igång den 2a oktober. Niki & The Dove har hunnit vara förband till Peter, Bjorn and John i USA och kommer i slutet av året att stödja Hurts på deras största turné hittills.

Rulla till toppen