Nick Cave och Franz Ferdinand till Sziget

Nyligen så har en rad nya band och artister blivit godkända uppehållstillstånd på frihetens ö. Rakt in på den stora scenen välkomnar vi nu legendariska Nick Cave and the Bad Seeds, så väl som ett av världens mest populära alternative rockband, Franz Ferdinand.

Poeten, författaren, provokatören, rockstjärnan. Nick Cave är allt detta, nödvändigtvis inte i den ordningen. Vad han än gör så känns det viktigt. Han gör paradigmdefinierade skivor, han skapar och avfärdar band, vad han än berör så blir det till guld. Han är fortfarande harmonisk, även när det på scen vankas falsksång: med Bad Seeds så närmar han sig medvetet det ovanliga, bara för att säkerställa att andra toner hamnar där de borde vara. När Nick Cave and the Bad Seeds går på scenen så stannar världen upp. Det kommer den även att göra på årets Sziget, då de kommer att presentera sitt senaste och långt efterlängtade studioalbum Push The Sky Away, som släpps efter ett fem år långt uppehåll.

Vansinnig och ostoppbar indierock, galna och skitiga popdängor får publiken att explodera. Detta är kännetecknet för det alltid så stilfulla bandet Franz Ferdinand från Glasgow som gjort dem till ett av de populäraste brittiska banden från 2000-talet, och get dem oräkneligt många priser. De kommer att blanda runt sin vanliga setlista med en rad nya låtar från sin snart släppta nya skiva Right Thoughts, Right Words, Right Action, på årets Szigetfestival.

Nytt på Sziget är !!! (uttalat: Chk, chk, chk). Alla pop-uppslagsverk börjar med namnet på detta band från Kalifornien. Sacramento-baserade gruppen som formades under sent 90-tal är mest kända för sin intelligenta danspunk som kommer att få dig att röra på fötterna. Deras musik rör upp den gyllene tiden av new wave från marken.
De kommer att presentera sitt femte album THR!!!LLER på Szigets huvudscen.

Direkt in på A38s party-program hamnar det ultramoderna och unika projektet från Nik Roos, Martijn Sonderen och Thijs de Vlieger, Noisia. Deras musik är flitigt spelad på oräknerligt manga PC-spel, Hollywood-filmer och självklart på de största festivalerna runt om I världen. De samarbetar ofta med band som Skrillex, Pendulum och Prodigy. Deras musik är svårdefinierad, men hamnar ofta under breakbeat, house, dubstep och neurofunk, bara för att nämna några.

Jason Diakité, a.k.a. Timbuktu är det största svenska namnet inom hiphop. Han skriver levande och svängig hiphop med en unik stil. Under sina 15 års långa karriär har han släppt åtta album och vunnit sju priser på den svenska Grammisgalan. I tio år nu har han turnerat runt världen med sitt niondelars-band kallat Damn!, som också kommer att backa upp honom på Sziget.
Håll er vaksamma de kommande veckorna, då det kommer att komma fler namn och planer för produktionen för 2013 års Sziget!

Scroll to Top