Nemis ger unga band en chans på Sweden Rock

För åttonde året i rad presenterar Studiefrämjandet Musik showcase-scenen Nemis i samarbete med Sweden Rock Festival.
Vi är väldigt nöjda med samarbetet och samtidigt glada att kunna vara med i arbetet att hjälpa nya svenska band in på marknaden, säger Ingolf Persson som är en av festivalens grundare.

Nu startar uttagningarna som ska leda till att Sveriges åtta bästa nya hårdrocksband får ställa sig på en av festivalens scener i Sölvesborg torsdagen den 6 juni. David Söhr, sångare i Beyond All Recognition, säger så här om bandets framträdande på festivalen 2012:

Spelningen på Sweden Rock var mer än bara ett skitbra gig på en fet scen med jättemycket folk vi annars inte skulle spelat för. De unika kontaktytorna för att sprida vårt material till helt rätt personer fanns där också som sedan hjälpte oss framåt mot både skivkontrakt och turnéer.

För att få delta i uttagningen till Nemis får bandet inte vara kontrakterat till ett större skivbolag eller bokas av ett större bokningsbolag. Ansökan sker på Nemis.se senast den 10 mars och de artister som blir aktuella för festivalen kontaktas av Studiefrämjandet senast den 28 mars.

Nemis står för New Music In Sweden och lyfter fram ännu oetablerade artister på landets bästa scener. Nemis hittar man bland annat på klubbar som Sticky Fingers i Göteborg, Babel i Malmö och Bryggarsalen i Stockholm. Utöver Sweden Rock finns scenen på festivaler som Peace & Love, Umeå Open, Metaltown och Putte i Parken.

Sweden Rock Festival är en av Sveriges största musikfestivaler och inriktningen är hårdrock i alla dess former. I år går festivalen av stapeln 5-8 juni och bland de bokade artisterna finns Kiss, At The Gates och Rush.

Scroll to Top