Nemis ger åtta unga band chansen på Sweden Rock

För åttonde året i rad presenterar Sweden Rock Festival tillsammans med Studiefrämjandet en scen för ny svensk musik på festivalen. Nu är årets åtta band klara för scenen som går under rubriken Nemis – New Music In Sweden.

Vi är väldigt nöjda med samarbetet och samtidigt glada att kunna vara med i arbetet att hjälpa nya svenska band in på marknaden, säger Ingolf Persson som är en av festivalens grundare.

Intresset att få spela på Sweden Rock Festival har aldrig varit större, säger Burt von Bolton på Studiefrämjandet Musik. Vi är otroligt nöjda med årets startfält, bra genrebredd med band från stora delar av landet.

Följande åtta band kommer att spela under Nemis på Rocklassiker Stage, torsdagen den 6 juni:

Jaggernaut
Jaggernaut är ett Göteborgsbaserat band som består av tidigare medlemmar från kända akter som Lost Horizon, Full Strike, Luciferion, Arise, Fatal Smile, Against The Plagues och Twilight Illusion. Denna fusion av olika artistiska uttryck och musikaliska bakgrunder har resulterat i ett kollage med ett brett spektrum av stilar. Klassisk metal utgör fundamentet, men här finns allt från upplyftande melodier och tekniska thrashiga riff till punkiga ”right in your face”-arrangemang, grooviga baklänges-rytmer och mystiska astrala syntar och effekter.

The Dead and Living
Armageddon, apokalyps, tromboner och basuner. The Dead And Living skrider fram bland omkullvälta gravstenar, spindelväv och dammiga trägolv. Från debutalbumet ”Decadance” (2010) till ”The Last Men Standing” (2013) har dekadensorkestern vässat klorna och samlat ammunition inför erövringskriget av folkets själar. Punken är död – och den har aldrig låtit bättre!

Imber
Stockholmsbaserade Imber har sedan starten 2009 byggt upp ett rykte om sig att vara ett grymt liveband via spelningar och turnéer i Sverige och andra länder i Europa. Första släppet 2012, EP:n ”The Breaking Point” följdes av enbart hyllande recensioner, med beskrivningar som: ”tunga riff, avgrundsvrål och svängiga melodier. Bandet Imbers debut-EP får det gamla metalhjärtat att dunka snabbt.”.

Overworld
Med ett mångsidigt sound som både är brutalt och melodiskt lyckas Overworld kombinera en världsscen av influenser, från modern amerikansk metal via en touch av Japan till storslagen arenarock. Overworld blandar allt det de älskar till något eget och unikt med tydlig hitkänsla. Under våren 2013 släpper bandet den nya singeln ”My Reality”.

System Annihilated
I mars 2013 släppte Umeåsönerna i System Annihilated debutplattan ”Furor”. Med denna i bagaget och år av erfarenhet redan vid 18 års ålder är de redo att ge sig ut och sprida sin musik som pesten. System Annihilated levererar nytt, tungt, svängigt och argt mangel från Norrlands djupa skogar.

Days Of Jupiter
Örnsköldsviksbaserade Days Of Jupiter är ett lovande rockband med liverutin och en vilja att lyckas. Med sitt aktuella debutalbum ”Secrets Brought To Life” (Pantherfarm/Ninetone Records), producerat av Patrik Frisk (Corroded, Takida, Yohio) i ryggen, och ett sound ur den amerikanska skolan, levererar bandet kvalitativ hårdrock med melodier och tyngd, både live och på platta. Uppföljaren till ”Secrets Brought To Life” släpps i början av 2014.

The Drake Equation
The Drake Equation är ett progressivt metalcoreband från Västerås med influenser från elektronisk musik och pop. Sammandragna av sin brinnande passion för musik har de varit ute på vägarna sedan 2009 och levererat mycket energifyllda liveshower. The Drake Equation har spelat runtom i Sverige och delat scen med band som The Haunted, Hardcore Superstar, Lillasyster och Adept. 2012 ställde de upp i tävlingen Released Live & Unsigned där de tog sig hela vägen till final. EP:n ”Variables”, släpps den 23:e april 2013.

Regal Demise
Skånska Regal Demise hämtar sin inspiration från band som The Ghost Inside, For the Fallen Dreams och Parkway Drive. Det handlar kort och gott om ett hard-/metalcoresound som gör sig bäst på scen med fullt ös från början till slut.

Nemis står för New Music In Sweden och lyfter fram ännu oetablerade artister på landets bästa scener. Nemis hittar man bland annat på klubbar som Sticky Fingers i Göteborg, Babel i Malmö och Bryggarsalen i Stockholm. Utöver Sweden Rock finns scenen på festivaler som Peace & Love, Umeå Open, Metaltown och Putte i Parken.

Sweden Rock Festival är en av Sveriges största musikfestivaler och inriktningen är hårdrock i alla dess former. I år går festivalen av stapeln 5-8 juni och bland de bokade artisterna finns Kiss, Rush, Europe, Accept, Saxon & Avantasia.

Scroll to Top