Nasum och Michael Monroe till Peace & Love

michael-monroe-dregen

Fem nya akter ansluter till det välfyllda programmet på Peace & Love 2012. I detta bandsläpp är det betoning på lite hårdare rock som gäller. Peace & Love äger rum 26 – 30 juni i Borlänge och årets tema är ”En Ny Värld”.

Ni kanske trodde att Nasum var nedlagt? Det är det också, det här är nämligen ingen återförening, det är ett farväl för gott.
Sveriges kungar av grindcore skulle egentligen ha firat 20 år som band i år om inte bandets sångare Mieszko Talarczyk mycket tragiskt hade omkommit i flodvågskatastrofen i Thailand 2004. Det här gör Nasum för att säga farväl till alla fans, till Mieszko och samtidigt fira 20-årsjubileet. Grabbarna lovar totalt mangel från början till slut under sitt korta uppvaknande som är garanterat fri från nya löjliga album.

Han har besökt oss fler gånger än vad vi kan räkna, han är en av Finlands största rockstjärnor genom alla tider, han har inspirerat de allra största och vi älskar honom så mycket att han självklart är hjärtligt välkommen tillbaka. Vi snackar så klart om Michael Monroe, tidigare frontfigur i kultbandet Hanoi Rocks men sedan några år står han på helt egna ben. Det kommer bli ett rockparty kryddat med sleeze och ett och annat saxofonsolo, och det levereras av en legendar som ligger oss varmt om hjärtat.

Med Nicke Andersson som styrman med rätt att spela solo kommer nu äntligen rockskutan Imperial State Electric tillbaka till Peace & Love. Två album laddade med tunga riff och slickande gitarrer har det blivit och den senaste Pop War kom i år. Sedan de besökte oss senast har det turnerats oerhört friskt och man har mött en entusiastisk publik på allt från de stora spelställena till de minsta rockklubbarna.

Vad får man om man blandar medlemmar från Sahara Hotnights, Melody Club, Space Age Baby Jane och Roxy 77 tillsammans med en gammal fotbollsstjärna från AIK? Man får en supergrupp med fokus på tyngre rock. Man får också ett band vars namn för tankarna till Marocko eller en gammal kultfilm. Man får helt enkelt Casablanca, supergruppen vars första tre spelningar ägde rum i Scandinavium, Globen och på fotbollsstadion i Malmö. Inget dåligt facit med andra ord.

Rille Cockroach, Nightcrawler, Psycho Mike och Steinholtz bildar tillsammans The Kasketeers, en svängig grupp från Dalarna som blandar 50-talets rockabilly med det häftigaste skräcktemat vi sett på länge. Blodiga herrar som tar scenshowen till en helt ny nivå är vad man kan vänta sig om man vill svänga loss.

Rulla till toppen