N.A.S.A. och Kartellen till Hultsfred

nasa

Då den amerikanska duon N.A.S.A. tidigare i år släppte sitt debutalbum ”The Spirit Of Apollo” hade dom en av tidernas starkaste gästlista. Bland de artister som gästade skivan återfanns Kanye West, David Byrne, M.I.A., George Clinton, Santogold, Karen O och Lykke Li.

På grund av de många och tunga samarbetena tog ”The Spirit Of Apollo” fem år att spela in. Men så blev resultatet även där efter – skivan är utan tvekan en av årets svängigaste album. Och nu är det klart att N.A.S.A. kommer till Sverige och Hultsfred i sommar.

Festivalens hiphopprogram har fått ytterligare ett tillskott i form av svenska Kartellen. Kartellen har redan fått stort medialt genomslag på grund av att flera av medlemmarna sitter eller har suttit i fängelse för tunga brott. Bland annat återfinns misstänkta för det stora rånet mot Arlanda 2002 i Kartellen. Men på Hultsfred är det musiken som står i fokus och nu kommer landets första gangsterrapgrupp till festivalen.

I fredags smygsläppte festivalen även en av Islands just nu mest spännande artister – electronicaartisten Ólafur Arnalds.

Scroll to Top