Nas & Damian Marley gör succé på Gröna Lund

grona-lund-logga21.296 gäster räknades in på Gröna Lund under onsdagen när Nas & Damian Marley stod på Gröna Lunds Stora Scen. Konserten, som egentligen inte skulle ha blivit av, blev istället en helt magisk kväll på Gröna Lund.

När Hultsfredsfestivalen gick i konkurs blev många fans besvikna över att missa det enda tillfället att få se Nas & Damian Marley på en svensk scen. Trots att man bara skulle få fem dagar på sig att kommunicera konserten var Gröna Lund inte sena med att boka på duon på Stora Scen.

Vi var lite osäkra på om budskapet om att Grönan hade tagit över konserten verkligen hade gått fram ordentligt. Vi hade ju inte många dagar på oss att annonsera och sprida nyheten. Men vi borde aldrig ha oroat oss, det var fullt med folk framför Stora Scen redan timmar innan konserten, säger Gröna Lunds Programchef Kenny Mattsson.

21.296 gäster räknades in på Gröna Lund. En siffra som sätter konserten på fjärde plats bland de mest besökta konserterna i Gröna Lunds historia. Bob Marley innehar förstaplatsen (32.000 1980), Lady Gaga har andraplatsen (23.000 2009) och John Fogerty har tredjeplatsen (22.669 2010).

Det var en helt magisk kväll. Och den kunde inte ha avslutats på ett bättre sätt än när hela publiken sjunger med i Bob Marleys ”Could you be loved”. Pappa Bob hade varit stolt, säger Kenny Mattsson.

Rulla till toppen