Napalm Death till Metaltown

napalm-death

Den 26 och 27 juni är det dags för 2009 års upplaga av Metaltown, med mer än 30 band på scen. Idag utökar vi festivalens schema med lite stort och smått, gott och blandat.

Vi är mycket stolta över att presentera grindcorens skapare och den extrema musikens pionjärer – Napalm Death! Dessutom metalcore a la Bring Me The Horizon, japanska girugämesh och Mucc, brutala August Burns Red, Göteborgs stoltheter Dead By April, skitiga metalundret Pilgrimz och smått fantastiska Bullet.

Allt pekar på att det kommer bli den tveklöst bästa festivalen hittills. Vi ses snart, vänner!

NYA BOKNINGAR:

Napalm Death (UK)
girugämesh (JAP)
Dead By April (S)
Mucc (JAP)
Bullet (S)
August Burns Red (US)
Pilgrimz (DK)
Bring Me The Horizon (UK)

KLARA ARTISTER SEDAN TIDIGARE:

Marilyn Manson (US)
Disturbed (US)
Volbeat (DK)
Dir En Grey (JAP)
Children of Bodom (FIN)
Municipal Waste (US)
Trivium (US)
Dragonforce (UK)
Pain (S)

www.metaltown.se

—————————————–

Napalm Death (UK)

Bandet som faktiskt uppfann grindcore är precis lika brutala nu som för 25 år sedan och bevisar fortfarande att de inte alls är klara med sin karriär. Kultförklarade och måttlöst viktiga för den extrema musikens utveckling, som ett av de absolut inflytelserika banden. Kompromisslösa, starkt politiska och aldrig rädda för att stå upp för sina ideal eller höja rösten mot sociala orättvisor.

1987 släppte Napalm Death sitt revolutionerande debutalbum ”Scum”. En banbrytande skiva som bland annat innehåller låten ”You Suffer” som med sina 1,316 sekunder lär vara världens kortaste låt. Fortfarande helt fantastisk.

Nya plattan “Time Waits For No Slave” är den trettonde i ordningen och precis som på de tre senaste skivorna har de arbetat med producenten Russ Russell. Återigen pressar de gränsen framåt för hur extrem deras grindcore egentligen kan bli.

www.myspace.com/napalmdeath

girugämesh (JAP)

girugämesh kan utan tvekan räkna sig till en av japans mest intressanta och innovativa band som finns att hitta på den internationella rockscenen. I Europa har media jämfört dem med System Of A Down och de har även kallats Japans svar på TOOL. I realiteten är dock musiken en blandning av hårda gitarr-riff, melodiösa sångpassager kombinerat med mäktiga rytmer och sång, på både engelska och japanska.

Bandet fick liv i Tokyo 2003. Ett intensivt gigande på Tokyos klubbscener, där de blev kända för sina explosiva liveframträdanden, gjorde att bandet lyckades skapa sig en trogen publik. Första albumet ”13th Reborn” släpptes 2006 och fick enorm medial uppmärksamhet. Detta följdes av ett flitigt turnerande i hemlandet.

2007 fick äntligen Europa och USA chansen att uppleva girugärmesh live. Turnén blev en stor succé och till den redan gjutna fanskaran sållade sig även ett stort antal européer och amerikaner. I november 2008 släpptes senaste albumet ”Music”.

www.myspace.com/girugamesh

Dead By April (S)

Göteborgsbandet Dead By Aprils musik kan beskrivas som explosiv melodiös metal. De började sin karriär med att, med Myspace som enda verktyg, promota sig själva till den grad att det genererade 700 000 Myspace-lyssningar under ett år(!) och en rad livespelningar runt om i Sverige.

Dead By April är ett ambitiöst, kreativt band med fokus på känslan i musiken. Att hålla sig inom ramen för en speciell genre har aldrig varit intressant och man kan höra allt från pop till metal i musiken. Därmed har de en snabbt expanderande publik som växer sig större för varje liveframträdande.

www.myspace.com/dbaswe

Mucc (JAP)

Mucc´s framgångsrika saga börjar 1997 i en liten japansk stad utanför Tokyo. Genom flitigt turnerande i Japan under de första åren nådde de ut till en stor publik och en bas med många hängivna fans. Skivdebuten ”Antique” fick vänta på sig och släpptes inte förrän i december två år efter att bandet bildats.

Mucc känns igen på sin nyanserade musik där det mjuka instrumentala möter mäktiga riff och tunga ”breaks” och vacker melodiös sång. Bandet gjorde sitt första liveframträdande utanför asiatisk mark 2005 då de spelade på tyska Wacken Open Air. Succén där ledde till ytterligare ett framträdande i Hamburg och japanerna var nu ett hett samtalsämne även i europeisk musikpress. I mars i år släpps bandets nya efterlängtade album ”Sphere”.

www.myspace.com/muccofficial

Bullet (S)

Bullets sound kastar dig utan kompromisser tillbaka till 80-talets rockrötter. Här har AC/DC lämnat sina spår men Bullet blandar stilfullt upp de klassiska rockriffen med storslagna melodier. Bandets historia startade redan i början av 00-talet när vännerna Hampus Klang och Hell Hofer inte alls var tillfreds med hur det nutida heavy metal-soundet lät. Istället letade de landet runt efter musiker med samma vilja hitta tillbaka till rötterna som de själva. Resultatet blev Bullet.

Några år senare släpptes den första fullängdaren, ”Heading for the Top”, och om det var toppen som gällde då är det stjärnorna nu. Bandet är nämligen vinnare av kategorin årets hårdrock på Sweden Metal Awards.

www.myspace.com/bulletsweden

Bullet – Dusk Til Dawn

August Burns Red (US)

August Burns Red är kristallklar, brutalt hård metalcore. Bandet kommer från Lancaster i Pennsylvania och bildades i mars 2003 och släppte sin debutskiva, Thrill Seeker, på skivbolaget Solid State Records i slutet av 2005.

I juni 2007 släpptes uppföljaren Messengers, inspelad med Tue Madsen (The Haunted, Himsa, Dark Tranquility och Extol) och den har till dags dato sålt mer än 50 000 exemplar. Tidigare har August Burns Red turnerat med As I Lay Dying.

www.myspace.com/augustburnsred

Pilgrimz (DK)

Danska Pilgrimz har blivit jämförda med allt från The Hives till Pantera. Med en attityd inspirerad av den skitiga rock´n´rollen, hardcorens fart och aggressivitet och tyngden hos skandinavisk metal är Pilgrimz här för att ge nytt sken och perspektiv åt den internationella metalscenen. De surfar på den danska vågen av uppstickande band och spås bli ”det nya Volbeat”.

Den karaktäristiska och excentriska sångaren Max Vegas röst leder vägen för bandets råa och unika uttryck. Bandet har agerat support till både Entomed och Enslave med fantastiska recensioner som följd. I juni 2008 släppte de debuten ”Boar Riders” på I Scream Records/SPV och senare under året blev de nominerade i tre kategorier på Danish Metal Awards: ”Bästa debutalbum”, ”Bästa Musikvideo” och ”Bästa Liveakt”.

www.myspace.com/pilgrimz

Bring Me the Horizon (UK)

Med influenser från Norma Jean och The Red Chord samt många av de tyngre amerikanska metal-coreakterna började Bring Me the Horizon tidigt att få uppmärksamhet för sin musik.

Bandet består av fem unga brittiska killar med försmak för det ”tunga”. 2006 blev året då de breakade på riktigt. Tillsammans med Coldplay var de, som enda brittiska band, med på listan över Myspace 100 mest spelade band. Kerrang! Awards belönade dem med priset för ”Best British Newcomer” och de turnérade tillsammans med bland annat Lostprophets, Killswitch Engage, Aiden and Bleeding Though. Senaste skivan “Suicide Season” kom i september 2008 och är producerad av svenska Fredrik Nordström som tidigare jobbat tillsammans med Dimmu Borgir och At the Gates.

www.myspace.com/bmth

Biljettinfo:

Biljetterna säljs via www.metaltown.se och kostar 1295 kr + serviceavgift. Biljetterna går även att köpa direkt via Ticnet- och ATG-ombud.

Rulla till toppen