Napalm Death och Carcass till Metaltown

Två av Storbritanniens tyngsta och mest inflytelserika namn för den brutala musikens utveckling. Legendariska Napalm Death och Carcass är nu båda klara för sommarens Metaltown i Göteborg.

Napalm Death
Den högexplosiva Birmingham-gruppen som för 30 år sedan lade grunden för en ny hård genre och blev grindcorens skapare. Decennier senare slår sig Napalm Death fram med oförminskad brutalitet. Kultförklarade och astronomiskt inflytelserika för den extrema musikens utveckling. Kompromisslösa, starkt politiska och aldrig rädda för att stå upp för sina ideal eller höja rösten mot sociala orättvisor.

1987 släppte Napalm Death sitt revolutionerande debutalbum ”Scum”. En banbrytande skiva som bland annat innehåller låten ”You Suffer” som med sina 1,316 sekunder lär vara världens kortaste låt.

Förra året kom bandets femtonde album ”Utilitarian”. Det yttersta beviset på att Napalm Death fortfarande är precis så hungriga och överraskande som de gjort sig kända för. Missa inte dessa pionjärer på Metaltown i sommar.

Carcass
De bildades i 80-talets Liverpool och blev bredvid band som Napalm Death förgrundsgestalter för en ny era i den hårda musiken historia. Carcass tog plats som ett av de mest stilbildande banden för såväl grindcore som death metal.

Debutplattan ”Reek of Putrefaction” från 1988 spelades in under tidspress och knappa förhållanden. Resultatet blev inte vad bandet hade önskat. Andra hyllade det som ett mästerverk. Inte minst BBC:s legendariska radioprofil John Peel som utsåg skivan till årets bästa.

Sedan dess har bandet släppt ytterligare fyra album. Det senaste, ”Swansong”, kom 1996. Innan skivan hann släppas hade bandet redan splittrats. Ett legendariskt band gick i graven och medlemmarna skilda vägar.

På allmän begäran återförenades Carcass för några år sedan. Nu arbetar de till och med på sitt första album på hela 17 år. Samtidigt kan vi bekräfta att bandet i sommar för första gången spelar på Metaltown. En sann drömbokning.

Scroll to Top