My Chemical Romance släpper nytt album

my-chemical-romance

My Chemical Romance är äntligen redo att släppa sitt efterlängtade album som de valt att kalla; Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys. Mästerverket planeras att släppas i mitten av november. Albumet är producerat av bandet själva tillsammans med Rob Cavallo, som tidigare jobbat med Green Day, Paramore och Kid Rock.

Under arbetet med nya albumet har de samarbetat nära med Grant Morrison, som är en välkänd skotsk författare som har jobbat med bland annat; Batman, Fantastic Four, New X-men och Superman. Till det nya albumet tar de med sig den kreativa gnista som Black Parade lämnade i deras hjärtan.

Toro berättar att detta kommer att bli deras bästa album hittils, låtarna är direkta, texterna genomarbetade och under tre och en halv minut förmedlar My Chemical Romance att allt faktiskt är möjligt.

Första singel ut heter Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na), den har Sverige-premiär nästa vecka.

Killarna ger sig ut på Europa turné i höst, World Contamination Tour når tyvärr inte Sverige som det ser ut nu. England, Frankrike och Tyskland är bokat så här långt.

My Chemical Romance är:
Gerard Way – sång
Frank Iero – gitarr
Ray Toro – gitarr
Mickey Way – Trummor

Bandets senaste studioalbum Black Parade sålde platina och innehöll hits som; Welcome To The Black Parade, I Don’t Love You, Famous Last Words och Teenagers. Det flög rätt in på #2 på Billboard listan, och sålde nära en kvarts miljon ex bara under första veckan. Albumet hyllades av kritikerna och genererade som sagt inte mindre än fyra moderna rock hits! My Chemical Romance turnérade världen runt och avslutade med en oförglömlig show i hemstaden New York’s Madison Square Garden.

4 reaktioner på ”My Chemical Romance släpper nytt album”

  1. Det är bolagets egen pressrelease som är fel ute. Det händer tyvärr ibland och vi har ingen möjlighet att kontrollera allt.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top