Mustasch på turné genom Sverige i oktober

mustasch-2009

Med förra albumet Latest Version of the Truth (2007) murade sig Mustasch slutgiltigt in i svenska folkets hjärtan, vilket inte minst visade sig då bandet belönades med en Grammis för Årets hårdrock 2008. I kölvattnet spenderades många och långa dagar på turné – både i Europa inkluderat UK samt i USA. Nu är det dags för bandet att släppa sin femte fullängdare, som enkelt är döpt till Mustasch. Det självbetitlade albumet släpps 30 september på Regain Records och distribueras av ADA Nordic.

Producerad av Tobias Lindell innehåller det nya albumet enbart nytt material, allt sammanhållet av Mustaschs sångare och frontman Ralf Gyllenhammars karaktäristiska stämma. Ralf belönades dessutom tidigare i årmed det prestigefyllda SKAP-stipendiet. Två medlemmar har dessutom fallit bort, och Danne McKenzie (trummor) samt David Johannesson (leadgitarr) kompletterar nu kvartetten.

Mustasch släpps 30 september och strax efter releasen åker Mustasch ut på den största svenska turné de någonsin gjort. Efter att tidigare ha sålt ut Arenan och Lisebergshallen är bandet redo att ta ytterligare ett steg och efter att spelat över 130 konserter världen över sedan förra albumet, Latest Version of The Truth, släpptes har bandet bestämt sig för att koncentrera konserterna i Sverige till större ställen vid ett fåtal tillfällen. Dessa konserter blir de enda bandet ger under resten av 2009 och det utlovas den största exklusiva produktionen i bandets historia till dags dato.

8 okt Östersund @ Folkets hus
9 okt Piteå @ Norrmalmia
15 okt Norrköping @ Flygeln
16 okt Karlstad @ Nöjesfabriken
17 okt Stockholm @ Annexet
22 okt Malmö @ Baltiska Hallen
23 okt Huskvarna @ Parketten
24 okt Göteborg @ Lisebergshallen
30 okt Skövde @ Valhall
31 okt Örebro @ Conventum

Scroll to Top