Mustasch får en egen whiskey

mustasch-2009

Att som enskilt band få välja ut och lansera en egen whiskey är ytterst få förunnat. Mustasch är Sveriges första och enda band som i ett unikt samarbete med Jack Daniel’s och Philipson/Söderberg nu lanserar sin egen whiskey: ”Jack Daniel’s Single Barrel Specially selected for Mustasch”.

Mustasch har genom att testa samples från olika fat valt ut 4 st fat som exklusivt buteljerats och lanserats på beställningssortimentet på Systembolaget per 1 november. Av varje fat får man ut ca 270 fl beroende på hur mycket som har dunstat i varje fat (så kallat angel’s share) Det betyder att ca 1100 flaskor lanseras 1 november under namnet ”Jack Daniel’s Single Barrel Specially selected for Mustasch”, varunr 86625. Priset är 599 kr. Dessa flaskor säljs under en begränsad upplaga och tid, när dessa är slut kommer det ej att finnas fler att få tag på.

Mattias Johannesson, Brand Manager Philipson/Söderberg, säger: ”Att välja ut enskilda utvalda Jack Daniel’s single barrel är mycket unikt och ovanligt. Mustasch är det enda bandet som Jack Daniel’s valt att samarbeta med i Sverige och därmed även det enda band som kommer att kunna lansera en liknande produkt. Därför är Mustasch det första och enda band som kommer att lansera ett sådant fat i Sverige. Jack Daniel’s har för avsikt att fortsätta detta exklusiva och enda samarbete med Mustasch även framöver. Från Jack Daniel’s är vi både stolta och tacksamma för detta och ser därför fram emot både lanseringen av dessa fat och den kommande turnén i okt-nov.”

Mustasch kommenterar samarbetet: ”Dessa fat är utprovade i studion under inspelningen av vår nya skiva ”Mustasch”. Precis som musiken är whiskeyn rå, ”dirty”, samt exempellöst god! Känsliga personer varnas…”

Mustasch släppte självbetitlade albumet Mustasch 30 september och har redan inhöstat strålande recensioner från pressen. 10 datum i Sverige, stora hallar och den mest explosiva produktionen någonsin skådat med ett svenskt hårdrocksband, LED-skärmar, projektioner och dekor av sällan skådad natur.

Östersund är flyttad från 8 oktober till 10 oktober och turnépremiären sker således i Piteå nu på fredag den 9 oktober. Ytterligare information om samtliga spelningar samt biljetter hittar du här.

Scroll to Top