Musiksverige lanseras

Igår lanserades Musiksverige – den nya intresseorganisationen för den kommersiella svenska musikbranschen. Bakom organisationen står SAMI (Svenska Artister och Musikers Intresse-organisation); Musikerförbundet; SYMF (Sveriges Yrkesmusikerförbund); STIM (Svenska Tonsättares Internationella musikbyrå); FST (Föreningen Svenska Tonsättare); SMFF (Svenska Musikförläggare¬föreningen); SKAP (Föreningen Svenska Kompositörer av Populärmusik); IFPI Svenska Gruppen (International Federation of the Phonographic Industry) och SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter).

VD för Musiksverige blir 31-årrige Elisabet Widlund som har en bakgrund som scenkonstproducent, affärsutvecklare och pr-konsult.

Så här berättar de själva:
”I dag lanseras Musiksverige och vi kan äntligen berätta om vår verksamhet och ge oss in i debatten.

Vi har sett en förändring i den musikpolitiska debatten under det senaste året – låsta positioner har bytts mot dialog och respekt för varandras ståndpunkter. Nu kan den samlade svenska musikbranschen öppet diskutera nya lösningar med hela branschen i ryggen, men utan att representera en viss grupp. Det gör oss flexibla och framtidsfokuserade.

Musiksverige driver den kommersiella svenska musikbranschens frågor och har i uppgift är att ge musiken bästa möjliga förutsättningar att skapas, utvecklas och spridas.

Musiksverige fokuserar på tre områden: upphovsrätt, ett utökat musikexportstöd och att branschen tillgodoses med rätt kompetens genom dialog med högskoleutbildningar.”

Läs mer på Musiksverige.org.

1 reaktion på ”Musiksverige lanseras”

  1. hej
    är det inte dags att ni försöker gräva lite om den största skandalen i IFPI´s historia, den stora konkursen i Bonniers music group, se vad Lars Nylin skriver och tänk till.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen