Musikfestival lockar tusentals ungdomar till Västerås

21-23 maj anordnas festivalen MusikRum för andra gången i Västerås. Festivalen är en mötesplats för unga musiker, körsångare, dansare och drillare från hela Sverige. Detta år beräknas 1600 deltagare medverka i festivalen.
Under hela helgen fylls Västerås city av kulturella aktiviteter som allsång, workshops, instrumentzoo, blåsorkestergympa samt ett flertal gratis konserter och uppträdanden.

Helgen avslutas med ett Guinness rekordförsök i världens största orkester då målet är att få 6500 musiker att spela tillsammans. Orkestern kommer att dirigeras av Anders Berglund.

Det kommer att bli den bästa och förhoppningsvis största festivalen hittills, säger Linn Karlsson, projektledare för MusikRum.

Festivalen gästas av den välkända folkmusikgruppen FOMP som spelar en fartfylld tretaktsmusik då de blandar traditionella folkmusikinstrument med gitarr och trummor.

Syftet med MusikRum är att musik – och kulturintresserade ungdomar oavsett genre ska mötas och inspireras och stärka sitt intresse för musik.

Festivalen arrangeras årligen av Riksförbundet Unga Musikanter som är en ideell organisation för musik – och kulturintresserade barn och ungdomar. I Sverige finns RUM-föreningar och sammanlagt har förbundet cirka 40 000 medlemmar.

RUM för Sveriges framtida musikanter
Riksförbundet Unga Musikanter är landets tredje största ungdomsförbund med ca 500 medlemsföreningar i hela landet.

RUM skapar förutsättningar för unga musikanter och alla andra musik- och kulturskoleelever att fortsätta utveckla sitt intresse och sin förmåga.

Det gör vi med en bred kursverksamhet över hela landet, med vår egen festival, MusikRUM Västerås, och genom att ge stöd åt våra medlemsföreningars egen verksamhet.

Vi samverkar även med flera länsmusikorganisationer i landet samt med många kulturskolor. Vi skapar också opinion för den musikaliska återväxten efter år av nedskärningar i musikskolorna på många håll.

Scroll to Top