Musikalartister i Allsång på Skansen imorgon

cats pressamling

Malena Tuvung och Per Myrberg har mer gemensamt än att de båda ska vara med i Allsång på Skansen – tisdag 28/7.

Båda har även stora roller i Andrew Lloyd webbers musikal Cats som sätts upp på Cirkus i Stockholm till hösten. Premiär 3 september.

Malena Tuvung
började med konståkning redan när hon var fem år. Hon kom tvåa flera gånger i Junior-SM i teamåkning. Hon är utbildad vid Balettakademin i Göteborg och karriären fick fart när hon spelade Chacha i musikalen ”Grease” på Skaraborgs Länsteater. Malena har även arbetat i Spanien. Under de senaste åren har hon medverkat i flera musikaler på Göteborgsoperan, bland annat ”My Fair Lady”, ”Mary Poppins” och ”Romeo och Julia”. I höst spelar Malena i ”Cats på Cirkus” i Stockholm. Där har hon rollen som glamourkatten Grizabella och kommer att sjunga Streisands paradlåt ”Memory”.

Passion: Sång, språk och utmaningar. Sjunger även gärna på norska, danska, spanska och portugisiska.

Per Myrberg
är sångare och skådespelare. Han har framfört massor med låtar och gjort mängder av föreställningar under sin karriär.

Den av hans låtar som spelats flitigast torde vara ”Trettifyran” som låg på Svensktoppen i 39 veckor 1964-65. Senaste plattan var ”Sommarnatt, Per Myrberg sjunger Evert Taube” (2003). Per har främst stått på Dramatens och Stockholms stadsteaters scener, men har även spelat i musikaler som ”Chess” och ”Jekyll och Hyde”. På tv är han mest känd som Baronen i ”Hedebyborna” och MacFie i ”Saltön”, succéserien som nu spelas in i fyra nya avsnitt och planeras sändas på SVT under 2010. När musikalen Cats sätts upp på Cirkus i höst har Per rollen som den gamle teaterkatten Growltiger.

Mer information: www.catsmusikal.se.

Scroll to Top