Muse släpper nytt album i september

muse-2009

Muse har bekräftat att deras femte album ”The Resistance” kommer att släppas 15 september på Warner Music. Bandet är i full färd att färdigställa albumet som de själva producerat i Italien och det mixas just nu av Mark ”Spike” Stent (Massive Attack, U2, Oasis).

Bandet sålde slut på alla 85 000 biljetterna för den brittiska novemberturnén på under 30 minuter när de släpptes för försäljning förra veckan.

I Sverige besöker Muse Hovet i Stockholm 24 oktober (AEG Live). För biljetter se www.ticnet.se.

Det är självskrivet att fansen kan förvänta sig en ambitiös och kraftfull show av dessa tre vänner från Teignmouth i Devon; de var det första bandet någonsin som spelade på nybyggda Wembley Stadium 2007. De 140 000 lyckliga fans som var där fick bland annat se bandet upphöjda i luften, flygande akrobatikkonster, gigantiska exploderande ballonger och så, givetvis, en oerhört spektakulär musikalisk uppvisning av en av de mest ambitiösa liveakterna av idag. Guardians recensent skrev ”Few are more suited than MUSE to take on what Pele described as the cathedral of football” och gav bandet betyget 5/5.

Sverige besöktes av Muse i oktober 2007 varvid Expressen delade ut en sällsynt 5/5 och skrev ”I en och en halv timme framstår Muse som det perfekta rockbandet”.

1 reaktion på ”Muse släpper nytt album i september”

  1. Expressens betyg på deras konsert kan inte ha tagits ur luften med tanke på att Black Holes and Revelations var en av de mest sålda albumen i UK 2006. Sen att Muse har kammat hem flera priser för ”Bästa Liveband” gör ju inte saken mindre trovärdigt.

    Jag ser fram emot skivan. Nämnvärt är att Muse har låtit fansen få bestämma en låttitel som blev: United States of Eurasia

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top