Municipal Waste till Sverige i mars

municipal-waste

Municipal Waste är bandet som tog thrashen i handen och ledde den tillbaka in i finsalongen. Det är årets bästa fest; skitigt, kaotiskt, fullt ös och bara ren djävulskap rakt igenom. Och det är bländande bra. Med ena benet stabilt förankrat i punkrockens trygga hamn, och det andra bastant nedkört i thrashens mjuka mylla levererar Municipal Waste en cocktail som inget annat band lyckats efterapa. Första EPn kom för åtta år sedan och krönte dem som de innovativa, ostoppbara crossover thrasharna de är, med en öppnad ölburk i högsta hugg som ständig accessoar.

Såhär nästan ett helt decennium senare är Richmonds partyprissar tillbaka i en lite mognare svid, albumaktuella med fjärde fullängdaren Massive aggressive (Earache). Fortfarande med glimten i ögat såklart, och som vanligt idel strålande låttitlar som ”Wolves of Chernobyl” och ”Horny for blood”.

Bandets karriär har varit en ständigt vild fest och deras livespelningar är alltid kulmen av galenskaperna. De är kända för gitarristen Ryan Wastes ivriga riffande, Tony Forestas karaktäristiska sång och hårdslående trummisen Dave Witte som även spelar med Birds of Prey, Burnt By The Sun och tidigare Discordance Axis. Tillsammans med basisten Philip Hall utgör de dagens Municipal Waste som fyra plattor in i karriären fortfarande rensar skiten ur det mesta.

Förband är Victims. Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Scroll to Top