MTV lanserar HD-kanal i marknätet

Av Redaktionen
Jun 18th, 2010
0 Kommentarer
411 Views

mtv-logoIgår kom beskedet att MTV Networks HD kanal får licens till det svenska marknätet. Kanalen MTVN HD kommer att sändas 24 timmar om dygnet och lanseras i höst. Innehållet består i huvudsak av renodlad förstaklassig musik i form av konserter, galor och festivalinspelningar. Förutom musikupplevelser kommer även de yngsta tittarna att få tillgång till Nickelodeons barnprogram i HD-upplösning. HD TV är alltmer eftertraktat och passar speciellt bra för live-uppträdanden som ger tittaren en unik känsla av att sitta på första parkett.

MTVN HD lanseras i det svenska marknätet under hösten. Det kommer att vara en reklamfri HD–kanal som sänder musikvideor, livekonserter, musikdokumentärer, originalproduktioner och dessutom ett Nickelodeon block med barnprogram. Med HD formatet upplever tittarna musiken som om de satt på första parkett under en livekonsert. Bland annat sänds flera konserter från Roskilde, Rock Am Ring och Isle of MTV med popfenomenet Lady Gaga. Även våra svenska indie-rockstjärnor The Hives har filmats med hög definition för MTVN HD.

”MTVN HD är Europas första musikkanal i HD och sänder musikrelaterat innehåll på engelska för en europeisk publik – men i fantastisk visuell HD-kvalitet och suveränt ljud. Kanalen är helt unik med egen tablå, innehåll och målgrupp som är betydligt bredare än ordinarie MTV”, säger Mattias Behrer, global marknadschef för MTV.

Under lördag – och söndagsförmiddagarna mellan klockan 09.00 och 11.00 riktar sig MTVN HD till de yngre tittarna med ett Nickelodeon HD – block som sänder barn-tv. Där visas format som SvampBob Fyrkant, Avatar, iCarly och flera andra populära barnprogram.

MTVN HD finns redan tillgänglig i mer än 6 miljoner hushåll i 27 länder runtom Europa, Latin Amerika samt Mellanöstern. Licensen i det svenska marknätet gäller till och med 31 mars 2014. I mars 2010 erhöll MTV Networks licens i Finland för MTVN HD i det finska marknätet. MTVN HD är en del av Viacom/MTV Networks som är ett av världens största medienätverk.

Kommentering är stängd