MTV lägger ner Headbangers Ball för gott

En era är över. MTV har beslutat sig för att lägga ner det anrika hårdrocksmagasinet Headbangers Ball för gott. Programmet började sändas i MTV den 18 april 1987 med Twisted Sisters sångare Dee Snider som första programledare. Varje söndag spelades under tre timmar musikvideor från såväl välkända som mindre kända hårdrocks- och metalband. Bland de mindre kända svenska band som fick stor internationell uppmärksamhet mycket tack vare detta program kan nämnas At The Gates, föregångaren till The Haunted.

Headbangers Ball var ett populärt udda inslag i MTV fram till januari 1995 då programmet lades ner. Det fortsatte emellertid sändas i Europa fram till 1997. Den sista programledaren var den färgstarka Vanessa Warwick som numera driver ett fastighetsbolag i London.

På grund av hårdrocksgenrens nyrenässans som ett populärmusikaliskt fenomen så återkom Headbangers Ball återigen i MTV den 10 maj 2003 men nu i MTV2 där inga mindre än Metallica stod som värdar för debutavsnittet. Sedan 21 juli 2011 så har den allra sista programledaren Jose Mangin lett programmet som sedan dess endast sänts på nätet.

Jose Mangin hävdar själv att det inte handlar om att spara pengar för MTV eftersom det är han själv som står för allt – han är värd, han producerar programmet, redigerar det och gör precis allting på egen hand.

Scroll to Top