Movits! släpper ny video

Foto: Daniela Trujillo

Movits! har under den senaste tiden pendlat mellan sin nya studio i Goldenbests lokaler i Stockholm och studion i Luleå. Efter framgångarna med första singeln ”Röksignaler” är det många som undrat vad bandet ska leverera här näst.

Första smakprovet från kommande skiva,”Röksignaler”, fick samma dag den släpptes 5/5 av Norrbottens Kuriren och det fanns nästan ingen som inte liknande hitten med årets mest hypade film ”Django Unchained”.

Efter det hyllade albumet ”Ut Ur Min Skalle” har trion från Luleå varit på två turnéer i Japan, varit en sväng i USA och gigat nästan överallt i Europa. Bland annat var bandet och uppträde nu i somras på gigantiska festivaler som Tysklands Fusion Festival, Nedlerländernas Lowlands, Slovakiens Phododa och Englands Glastonbury

Efter platinasingeln ”Na Na Nah!” med Timbuktu och guldsingeln ”Sammy Davis Jr.” släpptes även en specialutgåva av plattan i Japan.

Den nya singel ”Nitroglycerin” visar en helt ny sida av bandet. Med ett rakare beat, lite mindre swing och med lite mer stomp visar Movits! ännu en gång var skåpet skall stå.

Att skriva musik innefattar alltid en hel del regler. Man får inte göra samma sak som tidigare, då är man tråkig. Men man får inte heller ändra för mycket, då är man sellout. Nitroglycerin markerar en utveckling, i alla fall för oss, säger Joakim Nilsson om singeln.

Texten behandlar ett ämne som många kan känna igen sig i, känslan av att ångesten kryper på. Oregelbunden andning, tryck över bröstet, koffeinet som pumpar i blodet. Nitroglycerin i färd att sprängas. Som vanligt skrivet ur ett personligt perspektiv, fortsätter Joakim.

Till den här videon har killarna bytt ut Josuha Trees öken mot Sydostasiens djungler. I videon ser vi allt från små grusvägar till pittoreska restauranger och riktiga opiumhålor.

Det gav låten en passande, psykadelisk inramning, säger Joakim.

Scroll to Top