Möt Yohio i ny dokumentärserie

Knappt en månad har gått sedan 17-åringen från Sundsvall vann tittarnas röster men föll på mållinjen i årets Melodifestival. Nu är YOHIO tillbaka i en exklusiv dokumentärserie i åtta delar.

Han har medverkat i japansk TV inför miljontals tittare, haft stora spelningar i Japan och släppt ett album på japanska. I år bestämde sig svenska YOHIO f ör att satsa i hemlandet och tog hela Sverige med storm.

Jag har haft ett filmteam som bevakat mig dag och natt sedan i höstas. Ni kommer att få se mer än jag egentligen hade tänkt att visa av mig själv, men det bjuder jag på, säger YOHIO.

I serien, som består av åtta 10-minutersavsnitt, får tittarna bland annat följa med YOHIO backstage på Melodifestivalen och hem till hans egna lägenhet i Sundsvall. Det blir fokus på YOHIOS uppväxt, vänner, relationen till pappan samt framtida drömmar och planer.

YOHIO är en kille med samma problem som vilken 17-åring som helst, men med en drivkraft, envishet och genialitet som är få förunnat. I den här serien får man som tittare verkligen lära känna YOHIO och alla hans sidor, säger Klara Svensson, projektledare på SVT.

Serien är producerad av produktionsbolaget Art 89 Television, tidigare skapare av bl.a. Rebecca & Fiona och Danne & Bleckan. Seriestart (dubbelavsnitt) den 23:e april på svt.se/yohio och i SVT Play kl. 16.00.

Scroll to Top