Moraeus & Räisänen leder Grammisgalan

Foto: SVT, Carl-Johan Söder
Onsdagen den 20 februari sänder SVT Grammis 13 från Cirkus i Stockholm under ledning av den musikaliska duon Kalle Moraeus och Timo Räisänen, när Sveriges äldsta och bredaste musikpris delas ut i ett tjugotal kategorier.

Vi kanske kan verka som ett otippat par, men vi fann varandra när vi uppträdde i ”Lotta på Liseberg” förrförra sommaren, och vi har hållit kontakten sen dess, berättar Timo Räisänen.

Vi ringer varandra ibland och pratar musik. Fast mat är ett annat stort gemensamt intresse så det blir en del utbyte av recept också, fyller Kalle Moraeus i. Vi har träffats i olika konstellationer, men det ska bli väldigt roligt att få jobba tillsammans ”på riktigt” för första gången.

Kalle och Timo är en härlig duo som representerar musikbranschen på ett bra sätt. Båda är etablerade artister och musiker och kända för svenska folket. Duon är dessutom en fortsättning på den tanke vi har sedan 2011, där programvärden är en artist och inte första hand en programledare, säger Lisa Cronstedt, projektledare för Grammis på IFPI Sverige som är arrangör.

Om Kalle Moraeus och Timo Räisänen
Kalle Moraeus är medlem i Orsa spelmän och Benny Andersson Orkester, och känd för den breda TV-publiken från bland annat Melodifestivalen, ”Så ska det låta”, ”Körslaget” (som han vann med Team Moraeus) och det egna programmet ”Moraeus med mera”.

Timo Räisänen har släppt fem soloalbum sedan 2004, det senaste “Endeavor” kom ut i höstas. 2007 fick han utmärkelsen Årets manliga artist på P3 Guld-galan, 2008 tog han hem Guldmicken och 2010 ledde han galan. Han har också medverkat i programmen “Så skall det låta”, “Körslaget” och “Moraeus med mera”.

Rulla till toppen