Moodblanc släpper ny musik

Bakom varje bra låt finns alltid en historia artisten vill berätta. Västkustduon Moodblanc har en hel novell att få ur sig. Med hjälp av sina låtar knyter gruppen ihop en historia som utspelar sig i Saint-Tropez på Franska rivieran mellan ett främmande par som råkar träffa varandra. Låt dig fängslas av musiken som tar dig med till en soldränkt terass med svalkande cocktails och vackra människor. Det är just denna känsla Moodblanc vill förmedla med sin musik. En verklighetsflykt från den grå och regniga vardagen som istället bjuder in lyssnaren att tillsammans med dem uppleva lite av livets goda.

Första delen av novellen heter On the Radio som släpptes via SoundCloud för två månader sedan. Det är här de två karaktärerna möts för första gången, i hotellobbyn på Ermitage. Ett möte som nästan blev lika uppmärksammat på nätet som när stadsministern mötte president Obama för ett tag sedan. Bloggare världen över skrev åtskilliga sidor om Moodblanc och deras musik. Speciellt en del riktigt inflytelserika bloggar i USA älskade duons stil av dagens elektroniska loungemusik mixad med en skvätt nostalgi.

Nu släpps den andra delen i berättelsen från Rivieran. Vous heter låten som tar vid där On the Radio slutade. I denna låt har huvudkaraktären bara kvinnan i tankarna som han träffade tidigare i lobbyn. Musiken följer den varma produktionen från första singeln, men med lite mer puls denna gång. Den visuella känslan är likt ett kollage över de två när de rör sig i staden, bland butiker, caféer och nattklubbarna under den varma solen. Vill ni veta fortsättningen om paret i Saint-Tropez kommer även den tredje delen att släppas inom en snar framtid.

Moodblanc består av Kenneth Jovinder från Trollhättan och Magnus Dahlöf från Göteborg. De två träffades i somras och upptäckte att de hade samma passion för musik och bestämde sig för att starta upp gruppen. Kenneth och Magnus kärlek till synthmusik och uppdaterad nostalgisk pop syns i resultatet, som både känns modern och mogen på samma gång.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top