Montag Mania släpper nytt album

Montag Mania, bestående av Isabel De Lescano (De Lescano), Fredrik Blank (Lolita Pop) och Juan Romero har precis släppt sitt nya album ”Tropical Birds” som i en härligt entusiastisk recension av GAFFA begåvades med betyget 5 av 6 samt ett varmt omnämnande i Bäst just nu 130214 på Musikindustrin.se.
Singeln ’Into The Highlife’ roterar just nu på flera av Sveriges studentradio-kanaler.

”Tropical Birds” är Montag Manias andra album, en futuristisk, ambient, dans-skiva med inslag av New Yorks indieafrobeat-scen.
Musiken från skivan kommer ifrån de kreativa inspelningssessioner som gjorts i den mobila hemmastudion i lägenheten på Södermalm i Stockholm, långt upp i Tornedalen vid finska gränsen och i Kreuzberg, Berlin.
Med inspiration hämtad från vitt skilda platser är ”Tropical Birds” en musikalisk resa, en rad lyckade misstag, magiska moment, ögonblick av eufori, fångade och inspelade som knivskarpa bilder av den nya värld vi befinner oss mitt i.

Bandhistoria
Montag Mania släppte sitt debutalbum ”Piraya” 2006 som spelades in i Stockholm och i Lima, Peru, där Isabel och Fredrik skrev de låtar som kom att bli ”Piraya”. Albumet släpptes på egna labeln Love Bomb Music och fick lysande recensioner i bland annat DN och Eskilstuna-Kuriren. Direkt efter skivsläppet åkte bandet på en lång turné och var även förband till Daniel Lanois och Amparanoia i Stockholm. Montag Mania valdes också ut att representera Sverige på Europavox-festivalen i Clermont Ferrand och låten ”Piraya” var med i filmen ”Made In Yugoslavia” (av Miko Lazic) som gavs ut i Sverige och Serbien.

Under 2010 gav Fredrik Blank och Isabel De Lescano tillsammans med Staffan Hellstrand ut De Lescanos självbetitlade album som släpptes på EMI. Singeln 
”När Jag Sjunger Igen” blev en P3-hit och var en av kanalens mest spelade
låtar 2010. Montag Manias skivinspelningar tog en paus under denna tid för att sedan återupptas igen, nu med full fokus. Resultatet, en tropisk explosion av urban samhällspop, lika smittsam som oemotståndlig.

Första singeln ”Into the Highlife” samt albumet ”Tropical Birds” finns nu på samtliga digitala musiktjänster.

Scroll to Top